28.09.2010. / 08:41

Autor: Hina

Venezuela: I Chavez i oporba objavili pobjedu na parlamentarnim izborima

Chavez je izjavio kako je sretan što je njegova stranka dobila 98 mjesta u parlamentu koji ima 165 mjesta. "Snage revolucije osvojile su vrlo važnu pobjedu", rekao je novinarima, optuživši oporbu da pogrešno interpretira rezultate izbora uz pomoć stranih medija

Hugo ChavezHugo ChavezI venezuelski predsjednik Hugo Chavez i pomlađeni oporbeni blok izvijestili su o pobjedi na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju, objavili su u utorak mediji.

Agencije su u ponedjeljak javile da je Chavez dobio većinu, a oporba osvojila više od trećine mjesta. Izborne vlasti su priopćile da je vladajuća Socijalistička stranka osvojila 98 mjesta, a oporbena koalicija Mesa de la Unidad Democratica (Stol demokratskog saveza) najmanje 65. Još se ne zna kome idu preostala mjesta u Nacionalnoj skupštini.

Chavez je izjavio kako je sretan što je njegova stranka dobila 98 mjesta u parlamentu koji ima 165 mjesta. "Snage revolucije osvojile su vrlo važnu pobjedu", rekao je novinarima, optuživši oporbu da pogrešno interpretira rezultate izbora uz pomoć stranih medija.

Oporba je prije pet godina bojkotirala izbore sumnjajući u prijevare zbog novog elektroničkog sustava glasovanja čime je zapravo ljevičarskom predsjedniku unaprijed predala meč. Na taj je način Chavez tada dobio potpunu kontrolu nad parlamentom. Rezultati ovih izbora važni su i zbog toga što će se 2012. održati predsjednički izbori.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika