28.09.2010. / 10:00

Autor: Nacional.hr

Sve za premijera: Jurica i drugoj Sanaderovoj kćeri platio put u SAD?

USKOK od MVP-a, odnosno ministra Gordana Jandrokovića, traži da utvrdi je li pri kontroli Juričinih troškova i prijavi koja je prošle godine išla USKOK-u greškom došlo do ispuštanja cijelog niza spornih računa ili je posrijedi namjera da se dio zloporaba zataška

Bruna i Petra SanaderBruna i Petra SanaderIzvor iz Ministarstva vanjskih poslova za Večernji je list potvrdio kako je na račun hrvatskog veleposlanstva u SAD-u dok je veleposlanik bio Neven Jurica, u Ameriku putovala ne samo starija, već i mlađa kćer Ive Sanadera.

Isti izvor napominje da se trenutačno u vezi s Juričinim troškovima u MVP-u vodi nova, dubinska revizija. USKOK je zbog toga ovih dana MVP-u poslao zahtjev za dodatnim podacima o troškovima koje je Jurica imao na službenim računima i karticama u razdoblju od 2004. do 2008. godine. U tome je razdoblju kroz račune kojima je raspolagao navodno prošlo milijun dolara, no sudski postupak pokrenut je za trošak u iznosu od 677.000 kuna.

Pokazalo se, međutim, da kaznena prijava nije sve obuhvatila, o čemu svjedoči i putovanje Sanaderove kćeri 2006. godine te činjenica da se Juričina kartica peglala i za avionske karte obitelji predsjednika Sabora Luke Bebića na letovima unutar SAD-a. Pritom su, tvrde upućeni u cijeli slučaj, prezimena Sanader i Bebić samo vrh ledenog brijega na listi troškova s Juričine službene kreditne kartice.

USKOK stoga od MVP-a, odnosno ministra Gordana Jandrokovića, traži da utvrdi je li pri kontroli Juričinih troškova i prijavi koja je prošle godine išla USKOK-u greškom došlo do ispuštanja cijelog niza spornih računa ili je posrijedi namjera da se dio zloporaba zataška.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 28.09.10. 11:54

a dobri su komadi sanaderqe. nema qaj.


registracija
11/1/10

fluid, 28.09.10. 15:09

Svojoj sam djeci objašnjavao da im nebude žao što im nemam odkud platiti za more ili drugi luksuz.Također sam im i pojasnio da sam mogao sve to ali da bi to bio sramotan i većim dijelom,krvav novac koji nam na taj način ne pripada niti priliči.Djeca su shvatila i danas imam djecu koja razumiju kada nema.A i ZAŠTO nema.Znaju šta je pošten novac i ne vape za tuđim a da bi oni imali.Apsolutno sam uvjeren da ove dvije djevojke,nikada nisu čule od svojega oca takve savjete.I sada žive u uvjerenju da je to njihovo i pošteno zarađeno.E djevojčice,nije tome tako.Stidite se svega što vam je otac lopovlukom ostvario.I znajte-"Oteto-prokleto".Kad-tad.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika