28.09.2010. / 11:07

Autor: Hina

Kim Jong-Il ponovno izabran za predsjednika Radničke stranke Sjeverne Koreje

Uz Kim Jong-Una, predsjednik je generalski čin dodijelio i svojoj sestri, Kim Kyong-Hui (64), udanoj za najmoćnijeg čovjeka režima nakon Kimg Jon-Ila, zamjenika Državnog povjerenstva za obranu, Jang Song-Thaeka

Kim Jong-ilKim Jong-ilSjevernokorejski vođa Kim Jong Il u utorak je ponovno izabran na mjesto predsjednika vladajuće Radničke stranke, izvijestila je u utorak južnokorejska agencija Yonhap.

Izbori su održani tijekom prvog sastanka stranke u posljednjih 30 godina. Reizbor je objavljen pošto je 68-godišnji Kim izvijestio da je svojeg najmlađeg sina Kim Jong Una (27) imenovao generalom.

Promatrači vjeruju da je Kim Jong Un, koji se školovao u Švicarskoj, potencijalni nasljednik za mjesto predsjednika države te da je sastanak stranke idealno mjesto na kojemu bi Kim Jon Il mogao utrti put tom događaju.

Uz Kim Jong-Una, predsjednik je generalski čin dodijelio i svojoj sestri, Kim Kyong-Hui (64), udanoj za najmoćnijeg čovjeka režima nakon Kimg Jon-Ila, zamjenika Državnog povjerenstva za obranu, Jang Song-Thaeka.

Nagađanja o tome tko će naslijediti Kim Jong-Ila traju već dvije godine, otkad je južnokorejska obavještajna agencija (YTN) izvijestila da je pretrpio moždani udar. Promatrači pretpostavljaju da bi Kimova sestra i njezin suprug u budućnosti mogli biti neka vrsta "vodstva" i pomoći neiskusnom Kim Jong-Unu, nakon smrti njegova oca.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 28.09.10. 11:22

Ne znam dali se varam, ali tu mi sve nešto miriši na nepotizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika