28.09.2010. / 11:51

Autor: Nacional.hr

Premijera Fausta 30. rujna u teatru Exit

Riječ je o predstavi o fizičaru, astrologu, astronomu; priča o čovjeku koji tvrdi kako je i alkemičar, ali to je i priča o čovjeku koji je svakako šarlatan; sveučilišni profesor koji dobrovoljno razmjenjuje svoju dušu za nadnaravne moći i znanja ponuđena u zamjenu

Premijera 'Fausta', u režiji Srećka Borsea premijerno će se prikazati 30. rujna s početkom u 20 sati u zagrebačkom Teatru EXIT.
Igraju Judita Franković i Tim Habeger, a sviraju Danko Krznarić i Nikola Dupor.

Riječ je o predstavi o fizičaru, astrologu, astronomu; priča o čovjeku koji tvrdi kako je i alkemičar, ali to je i priča o čovjeku koji je svakako šarlatan; sveučilišni profesor koji dobrovoljno razmjenjuje svoju dušu za nadnaravne moći i znanja ponuđena u zamjenu. Iako obrazovan, u položaju znanstvenika, Faust je arogantan u poziciji osvajanja svih polja znanja znanih u materijalnom svijetu; dominantan, u potrazi za duhovnošću, skreće u krivom smjeru i ne vjeruje kako je pakao loš ili da uopće postoji.

Judita Franković i Tim Habeger suprotstavljaju svu raznolikost vlastitih svjetova, naslijeđa raznolikih kulturnih i društvenih pozadina ujedno i polsatnoj igri upoznavanja i zavođenja. Faustovski princip, ostavljen kao matrica, podloga je na koju se naslanja žensko-muški pogodbeni odnos; osobna seksualnost pojedinca prenamijenjena je kako bi služila isključivo kao paradigma prijetnje u predstavljanju autonomnih likova, obuzdanih u svrhu realizacije koncepta.' Srećko Borse.

Inače, predstava nije primjerena mlađima od 16 godina!

Vezane vijesti

Pop senzacija u Novom Sadu: Duran Duran na EXIT festivalu

Pop senzacija u Novom Sadu: Duran Duran na EXIT festivalu

Na glavnoj pozornici Exit festivala 2012., uz već potvrđene zvijezde Guns N’ Roses i New Order, moćni Gossip, rock’n’roll atrakciju Wolfmother, world… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika