28.09.2010. / 12:16

Autor: Sandra Županić

Smjene u Holdingu: Složenije podružnice ostale u starim rukama, 12 novih direktora

Stare su direktore podružnica zadržali AGM, Autobusni kolodvor, Gradska groblja, GSKG, Robni terminali, Zagrebački digitalni grad, Zagrebački velesajam, Zrinjevac, dok su za ZET i ZGOS potvrđeni nedavno imenovani ljudi

Ivo ČovićIvo ČovićUprava Zagrebačkog holdinga izabrala je nove direktore u čak 12 svojih podružnica, dok je 11 podružnica ostalo u sigurnim rukama poznatih direktora.

Novi direktori su: u Čistoći, mag. kem. ing. Branimir Valešek koji je do sad radio u Crobusu; u Stanogradnji, dipl. ing. arh. Filko Cezner koji je do sad radio u Stanogradu Zagreb te u ministarstvu graditeljstva kao pomoćnik ministra; u Tržnicama Zagreb, Dario Kobešćak koji je do sad bio rukovoditelj komercijalnih poslova HRT-a; u Upravljanju sportskim objektima Ivo Erić, dosadašnji pomoćnik ravnatelja HTV-a; podružnicu Vladimir Nazor od sad će voditi Srđan Vlaović koji je do sad radio u Metro C&C-u; na čelu Vodoopskrbe i odvodnje imenovan je Davor Poljak, dosadašnji pomoćnik direktora razvoja u Končaru.

Najzanimljivija podružnica, Zagrebparking dobio je novog šefa iz Iskona, Roberta Mišetu, dok je na čelu Zagrebačkih cesta imenovan satnik Hrvatske vojske i predavač na Hrvatskom vojnom učilištu, Alen Gospočić.

Na čelu Plinare Zagreb - opskrbe imenovan je Milovan Buchberger iz Ine, dok će Gradskom plinarom Zagreb upravljati njen dosadašnji zaposlenik Bruno Lacković. Arenom Zagreb upravljai će dosadašnji zaposlenik Magme, Tomislav Pervan, a Zagreb centrumom ekonomist Goran Krmpotić.

Novina je da je uprava Zagrebačkog Holdinga predložila još jednog člana uprave Zagrebplakata u kojem Holding ima udio, a na to mjesto je imenovan Boris Guina.

Stare su direktore podružnica zadržali AGM, Autobusni kolodvor, Gradska groblja, GSKG, Robni terminali, Zagrebački digitalni grad, Zagrebački velesajam, Zrinjevac, dok su za ZET i ZGOS potvrđeni nedavno imenovani ljudi.

Šef Zagrebačkog Holdinga, Ivo Čović, je rekao kako nikad ne bi stavio svoj potpis na ta imena da ne vjeruje u njih. Istaknuo je kako su se članovi uprave međusobno uvjeravali oko nekih imena, ali je odluka na kraju donesena zajednički.

Zanimljivo je kako je među imenovanim direktorima čak šest kandidata koji su mlađi od 40 godina, a u podružnicama koje su kompliciranije za vođenje ostali su iskusni ljudi.

"Sad će se uhodavati, posvetiti će se povećanju prihoda i smanjenju troškova i broja zaposlenih u Holdingu", zaključio je na kraju Čović.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 28.09.10. 20:29

Politička podobnost donese, politička podobnost odnese.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika