28.09.2010. / 13:11

Autor: Hina

Thomas Cook najavio rezanje troškova u Velikoj Britaniji

U tvrtki ističu da je prodaja u Velikoj Britaniji u proteklim tjednima bila relativno stabilna dok je na ostalim tržištima u skladu s očekivanjima ili ih čak nadmašuje

Thomas CookThomas CookDrugi po veličini europski turoperator Thomas Cook objavio je u utorak da razmatra mogućnosti rezanja troškova i efikasnijeg poslovanja u Velikoj Britaniji s obzirom na nastavljenu neizvjesnost oko stanja u britanskom gospodarstvu.

U telekonferenciji s novinarima izvršni direktor tvrtke Manny Fontenla-Novoa kazao je da će program rezanja troškova obuhvatiti i smanjenje broja zaposlenih.

U tvrtki ističu da je prodaja u Velikoj Britaniji u proteklim tjednima bila relativno stabilna dok je na ostalim tržištima u skladu s očekivanjima ili ih čak nadmašuje.

Upozoravaju ipak da će neočekivano veliki troškovi u britanskom dijelu poslovanja smanjiti dobit u fiskalnoj godini koja završava krajem rujna za oko 10 milijuna funti.

U kolovozu su Thomas Cook i njegov konkurent TUI Travel upozorili da će im godišnja dobit biti u donjem dijelu očekivanog raspona jer prodaju pritišće nesigurnost britanskih potrošača s obzirom na vladine mjere kresanja javne potrošnje.

Vezane vijesti

Agrokor postaje strateški partner TUI-ja

Agrokor postaje strateški partner TUI-ja

Na turističkom sajmu ITB u Berlinu Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor i Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika