28.09.2010. / 14:50

Autor: Totalsport

Button: Četiri posljednje utrke idu McLarenu u prilog

Buttonov momčadski kolega Lewis Hamilton na posljednje je dvije utrke (VN Italije i VN Singapura) propustio osvojiti bodove i tako pao u ukupnom poretku na treće mjesto iza Fernanda Alonsa, a za vodećim Weberom zaostaje okruglih 20 bodova

Jenson ButtonJenson ButtonČetiri su utrke ostale do konačnog raspleta Svjetskog prvenstva Formule 1. Najbliži naslovu je Australac Mark Webber, trenutno vodeći u ukupnom poretku, no čak su petorica vozača stisnuta unutar samo 25 bodova...

Aktualni svjetski prvak Jenson Button, vozač McLaren-Mercedesa, trenutno zauzima peto mjesto sa 177 bodova na kontu, 25 manje od vodećeg Webbera, a na posljednjoj je utrci, VN Singapura, osvojio četvrto mjesto.

- Singapur je oduvijek bio teška utrka. Nisam imao dovoljno ritma, ali 12 osvojenih bodova prilično je dobar rezultat. Očekujem da ću u sljedećoj utrci u Suzuki biti puno komeptitivniji. To je utrka koja puno bolje odgovara našem bolidu - rekao je Button, koji Japan doživljava poput drugog doma, budući mu je djevojka Jessica Michibata Japanka, pa sam ondje provodi puno vremena.

- Suzuka je poput moje druge domaće utrke. Vrlo je posebna za mene i jako joj se veselim. Zapravo mislim da bi nam sve utrke do kraja sezone trebale jako dobro odgovarati.

Buttonov momčadski kolega Lewis Hamilton na posljednje je dvije utrke (VN Italije i VN Singapura) propustio osvojiti bodove i tako pao u ukupnom poretku na treće mjesto iza Fernanda Alonsa, a za vodećim Weberom zaostaje okruglih 20 bodova. Ipak, Hamilton se ne namjerava predati:

- Četiri su utrke do kraja i, iskreno, ne znam mogu li se vratiti na pravi put. Ali bio sam i u lošijim situacijama. Ovo je ništa u usporedbi s onim što sam iskusio 2007. ili 2008. godine. Nemam nikakvih isprika, ali pokušat ću ostaviti neuspjehe iza sebe kao i uvijek.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika