28.09.2010. / 15:31

Autor: Hina

Michelin planira prikupiti 1,2 milijarde eura svježeg kapitala

Međunarodna grupa kazala je da će joj dodatni kapital omogućiti povećanje ulaganja u 2011. godini s 1,2 milijarde na 1,6 milijardi eura

Michelin je poznat po svojim gumamaMichelin je poznat po svojim gumamaFrancuski proizvođač automobilskih guma Michelin najavio je u utorak da namjerava prikupiti 1,2 milijarde eura svježeg kapitala za financiranje ulaganja i učetverostručenje rasta na tržištima u razvoju.

Međunarodna grupa kazala je da će joj dodatni kapital omogućiti povećanje ulaganja u 2011. godini s 1,2 milijarde na 1,6 milijardi eura.

"Poruka je da se želi ubrzati rast," kazao je novinarima izvršni direktor Michelina Michel Rollier. "Izgledi za rast na svjetskim tržištima značajni su."

Prikupljena sredstva omogućit će grupi više stope rasta, naročito na tržištima u razvoju, gdje će se trenutna prognoza godišnjeg rasta od dva do 2,5 posto povećati na osam do devet posto.

Neočekivano povećanje kapitala loše su primili trgovci na Pariškoj burzi, gdje su dionice Michelina oslabile više od osam posto.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika