28.09.2010. / 15:33

Autor: Hina

Merkel odlučna: Krizni fond neće biti produljen

Europska komisija trebala bi u srijedu objaviti novi paket mjera koje bi prisilile države eurozone da svoje financije drže u redu

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel isključila je u utorak mogućnost produljenja posebnog europskog fonda, uspostavljena za spas članica eurozone u financijskim teškoćama.

"Njemačka neće pristati na produljenje...", rekla je Merkel na konferenciji Njemačke industrijske udruge (BDI).

Europski fond za financijsku stabilnost od 750 milijarda eura ustanovljen je ove godine kako EU obuzdao dužničku krizu u Grčkoj i spriječio širenje krize na druge ugrožene članice eurozone. Njegovo trajanje prvotno je prediviđeno na tri godine.

Njemačka kancelarka to je izjavila u utorak u jeku napetosti na tržištima zbog visokoga proračunskog manjka i duga nekoliko članica eurozone, kao što su Grčka, Irska i Portugal.

Europska komisija trebala bi u srijedu objaviti novi paket mjera koje bi prisilile države eurozone da svoje financije drže u redu.

Zahtijeva se da im je proračunski deficit ispod tri posto BDP-a, a da dug ne prelazi 60 posto BDP-a.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika