28.09.2010. / 15:51

Autor: Hina

Svjetski rekorder: U 24 sata održao koncerte u 8 zemalja

Koncerti, na kojima je izvodio mediteransku glazbu na gitari koju je sam skladao, trajali su između sat i sat i pol i nazočilo im je od 20 do sto ljudi

Vicente PatizVicente PatizNjemački glazbenik srušio je svjetski rekord i koncertno promovirao svoj novi CD u osam zemalja u 24 sata.

Vicente Patiz (34) prvi je koncert održao u subotu u sjeverozapadnom njemačkom gradu Oberhausenu i zatim vozio više od tisuću kilometara kako bi svirao u Belgiji, Nizozemskoj, Luksemburgu, Francuskoj, Švicarskoj i Lihtenštajnu. Turneju je završio u nedjelju u Austriji.

Koncerti, na kojima je izvodio mediteransku glazbu na gitari koju je sam skladao, trajali su između sat i sat i pol i nazočilo im je od 20 do sto ljudi.

"Svirke se nisu odvijale u prikladnim terminima. Bilo je teško nagovoriti Švicarce da se pojave na nastupu u nedjelju rano ujutro", rekao je Patiz.

"Umoran sam, ali ponosan", dodao je taj profesionalni glazbenik, čiji će pothvat biti upisan u Guinnessovu knjigu rekorda. Dosadašnji rekorder je bio američki gitarist Jeff Aug koji je prije godinu dana održao koncerte u šest zemalja u 24 sata, u istima u kojoj je to učinio i Patiz osim Francuske i Luksemburga.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika