28.09.2010. / 19:24

Autor: Hina

Berlusconi na udaru: Talijanski parlament odlučuje o povjerenju vladi

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu će u parlamentu postaviti pitanje povjerenja vladi nakon govora o vladinim prioritetima u drugom dijelu mandata, najavio je u utorak ministar prijevoza Elio Vito.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiPredsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu će u parlamentu postaviti pitanje povjerenja vladi nakon govora o vladinim prioritetima u drugom dijelu mandata, najavio je u utorak ministar prijevoza Elio Vito.

"Postavit ćemo pitanje povjerenja", rekao je Vito nakon sastanka čelnika Naroda slobode, stranke Silvija Berlusconija.

Sudbina talijanske vlade bit će poznata u srijedu, kad se zastupnici očituju o povjerenju vladi premijera Silvija Berlusconija, javila je agencija Ansa.

Politička kriza u Italiji izbila je nakon odluke Gianfranca Finija da izdvoji svoje zastupnike iz zajedničkoga zastupničkog kluba desnog centra, u kojem su Berlusconijevi zastupnici i zastupnici čelnika Sjeverne lige Umberta Bossija.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika