28.09.2010. / 19:48

Autor: Hina

Neslaganje u izraelskim redovima: Netanyahu pobio Liebermanov govor u UN-u

Za zaključenje izraelsko-palestinskoga mirovnog ugovora možda će trebati više desetljeća, a prije toga se mora riješiti iransko pitanje, rekao je u utorak u UN-u izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman, što je premijer Benjamin Netanyahu odmah pobio u priopćenju objavljenu u Jeruzalemu.

Avigdor LiebermanAvigdor LiebermanZa zaključenje izraelsko-palestinskoga mirovnog ugovora možda će trebati više desetljeća, a prije toga se mora riješiti iransko pitanje, rekao je u utorak u UN-u izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman, što je premijer Benjamin Netanyahu odmah pobio u priopćenju objavljenu u Jeruzalemu.

"Moramo se usredotočiti na dugoročan prijelazni ugovor (s Palestincima), što bi moglo potrajati desetljećima" prije nego se zaključi, rekao je Lieberman u govoru u Općoj skupštini UN-a.

"U traženju trajna rješenja s Palestincima moramo se usredotočiti na prave uzroke sukoba koji će postojati još mnogo godina", rekao je. "Shvatimo da prvo treba riješiti iransko pitanje", dodao je.

"Iran može postojati bez Hamasa, Islamskog džihada i Hezbolaha, ali terorističke organizacije ne mogu postojati bez Irana", istaknuo je.

Govor izraelskog ministra vanjskih poslova Avigdora Liebermana u UN-u o rješenju izraelsko-palestinskog sukoba nije izraelsko službeno stajalište, ističe se u kratku priopćenju iz ureda premijera Benjamina Netanyahua.

Čini se da se Netanyahuovo priopćenje odnosi na dio Liebermanova govora u kojemu se potonji zauzima za "zamjenu teritorija zajedno sa stanovništvom" kao rješenje sukoba i za "dugoročan prijelazni ugovor", isključujući zasad konačno rješenje.

"Sadržaj govora ministra vanjskih poslova u UN-u nije bio usklađen s premijerom", kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika