29.09.2010. / 07:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Glavaš u sarajevskom pritvoru: 'HDSSB nastavlja bitku za dokazivanje nevinostii'

U povodu uhićenja Branimira Glavaša u BiH, nakon što je Vrhovni sud BiH potvrdio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda RH zbog ratnog zločina u Osijeku 1991. - predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić kasno sinoć je priopćio kako "HDSSB zajedno s Branimirom Glavašem i njegovim odvjetničkim timom nastavljaju pravnu bitku u dokazivanju njegove nevinosti".

Vladimir Šišljagić i Branimir Glavaš (Foto: Pixsell)Vladimir Šišljagić i Branimir Glavaš (Foto: Pixsell)U povodu uhićenja Branimira Glavaša u BiH, nakon što je Vrhovni sud BiH potvrdio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda RH zbog ratnog zločina u Osijeku 1991. - predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić kasno sinoć je priopćio kako "HDSSB zajedno s Branimirom Glavašem i njegovim odvjetničkim timom nastavljaju pravnu bitku u dokazivanju njegove nevinosti".

Bivši hrvatski saborski zastupnik Branimir Glavaš uhićen je u utorak kasno popodne u Drinovcima u BiH, gdje živi otkako je u Zagrebu pravomoćno osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991., doznaje se od jednog od njegovih odvjetnika Ante Madunića.

Šišljagić u priopćenju također, uz ostalo, tvrdi kako je uhićenje Branimira Glavaša u BiH "očekivana posljedica politički motiviranog i montiranog procesa".

Dodaje da "HDSSB odlučno nastavlja sa svojim aktivnostima u realizaciji programa koji za cilj ima svekoliku obnovu i razvoj Slavonije i Baranje, a time i jačanje gospodarskog i europskog potencijala Hrvatske".

Na upit da li znaju gdje se Glavaš nalazi predsjednik HDSSB-a Šišljagić je rekao kako je u kontaktu s Glavaševim odvjetnicima te da ima informaciju da je na putu za Sarajevo. Doznaje se da je kasno sinoć, Galvaš doista i prebačen u pritvor u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika