29.09.2010. / 00:01

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina H: Arsenal i Šahtar sjajni gosti

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna je kapetanski vodio momčad kroz cijelu utakmicu, dok je Eduardo petnaest minuta prije kraja zamijenio na terenu dvostrukog strijelca Luisa Adriana

Luiz Adriano postigao je dva zgoditka za Šahtar protiv Brage (Foto: Reuters)Luiz Adriano postigao je dva zgoditka za Šahtar protiv Brage (Foto: Reuters)Nogometaši Šahtara iz Donjecka, te londonskog Arsenala, upisali su uvjerljive gostujuće pobjede u ogledima 2. kola skupine H Lige prvaka...

Time su se te dvije momčadi izdvojile na vrhu ljestvice i imaju maksimalnih šest bodova nakon 180 minuta. Partizan i Braga, pak, imaju dva poraza nakon svega.

Portugalska Braga je u dvije utakmice primila čak devet pogodaka, a nije zabila niti jedan. Na Emirates stadionu su prije dva tjedna šest puta kapitulirali protiv Wengerova Arsenala, a u utorak im je Šahtar utrpao tri pogotka na njihovom terenu.

Premda je Braga bolje otvorila utakmicu i nekoliko puta opasno zaprijetila Pjatovu, ono interesantno se događalo na drugoj strani. U 56. i 72. minuti je dva puta Douglas Costa asistirao, a Luiz Adriano zabijao za velikih 2-0 gostiju.

Sjajni brazilski nogometaši u ukrajinskoj momčadi imali su što za reći i u zadnjim trenucima ogleda, pa je tako Willian srušen u domaćem šesnaestercu, a prethodno dvostruki asistent Douglas Costa se upisao u strijelce.

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna je kapetanski vodio momčad kroz cijelu utakmicu, dok je Eduardo petnaest minuta prije kraja zamijenio na terenu dvostrukog strijelca Luisa Adriana.

Arsenal je bio uspješan u Beogradu gdje je pobijedio 3-1. Osim četiri pogotka na utakmici je pokazan i jedan crveni karton, te čak tri jedanaesterca. Jedan je iskorišten (Cleo je tada izjednačio za Partizan na 1-1), dok je isti igrač promašio na kraju utakmice, a nije uspješan za goste bio niti Aršavin u identičnoj situaciji.

No, sve se protiv domaćina okrenulo od 56. minute kada je Marko Jovanović zaradio crveni karton (pri rezultati 1-1). Tada Aršavin nije realizirao udarac s bijele točke, ali su naknadno Chamakh i Squillaci materijalizirali bolju igru gostiju.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina H:

Partizan - Arsenal 1-3 (Cleo 33-11m / Aršavin 15, Chamakh 71, Squilllaci 82)

Braga - Šahtar 0-3 (Luiz Adriano 56, 72, Douglas Costa 90-11m)

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Šahtar 6, 3. Partizan 0, 4. Braga 0.

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika