29.09.2010. / 09:14

Autor: Hina

Predstavljena knjiga 'Divlje godine' Branke Primorac

Riječ je o romanu o životu na ulici, sitnim krađama, drogi, prostituciji, bijelom roblju te o policijskoj stvarnosti, medijima i takozvanom običnom životu, u koji dobivamo uvid kroz priče tinejdžerice i inspektora

Branka Primorac; Foto: Žarko Bašić /PIXSELLBranka Primorac; Foto: Žarko Bašić /PIXSELLNovinarka, književnica i fotografkinja Branka Primorac predstavila je sinoć u zagrebačkom kinu Europa novu knjigu "Divlje godine".

Riječ je o romanu o životu na ulici, sitnim krađama, drogi, prostituciji, bijelom roblju te o policijskoj stvarnosti, medijima i takozvanom običnom životu, u koji dobivamo uvid kroz priče tinejdžerice i inspektora. Knjigu je izdala zaprešićki nakladnik Fraktura.

Gostovanjem Branke Primorac večeras u kinu Europa počeo je novi ciklus Frakturine tribine "Razotkrivanje", čiji je voditelj Srećko Horvat.

Roman "Divlje godine" nije rekonstrukcija, ali je inspiriran stvarnim događajem iz naše crne kronike - nakon brutalnog, zastrašujućeg ubojstva nedužnog taksista u pritvoru se nalaze dvije maloljetnice, istaknula je autorica. Roman progovara o adolescentima jer misli da su oni zanemarena društvena skupina i najugroženija.

"To što je kraj optimističan zapravo je neka ravnoteža između uistinu mračne priče koju čitatelji mogu čitati na 200 -tinjak stranica", rekla je Branka Primorac.

Objasnila je kako je naziv romana "Divlje godine" jer su to godine koje smo svi prošli, a divlje su godine i za sve nas - to je divlji kapitalizam, koji je proizveo traume za ljude koji su bili u ratu te za one koji su se našli bez posla. "Tragično je gledati žene koje nemaju za kruh i mlijeko", rekla je autorica.

Branka Primorac (1964.) rođena je u Zagrebu, gdje je završila Fakultet političkih znanosti i Novinarsku školu. Uređivala je razne rubrike u novinama, bila urednica Večernjakove biblioteke "Najbolji hrvatski romani u dvadeset knjiga", te mentorica za novinarski izraz u školi za nadarene osnovce i srednjoškolce "Novigradsko proljeće" i mentorica "LiDraNa".

Do sada je objavila niz knjiga, među kojima se ističu "Maturalac", nagrađen nagradom "Mato Lovrak", "Mama, pazi pas!", "Sve zbog Ane" i "Ljubavni slučaj mačka Joje", "Moj djed astronaut" i biografski roman (dokumentarnu prozu) "Perešin, život i smrt" za koji je dobila nagradu "Bili su prvi kad je trebalo" - za najbolju prozu o Domovinskom ratu u 2001.. Piše i dječje priče za radio te krimi priče.

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika