29.09.2010. / 12:20

Autor: Hina

Daimler otvara mjesto u upravi za korporativni integritet

"Poštivanje propisa i integritet izuzetno su važni za Daimler grupu i namjeravamo postaviti nove standarde u tom pogledu", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Manfred Bischoff

Dieter Zetsche i Manfred Bischoff (Reuters)Dieter Zetsche i Manfred Bischoff (Reuters)Njemački proizvođač vozila Daimler najavio je u utorak proširenje upravnog odbora i uspostavu nove izvršne pozicije za rješavanje pitanja korporativnog integriteta.

U travnju je Daimler pristao platiti 185 milijuna dolara kazne u sporu u SAD-u koji je pokrenut nakon istrage o njegovim metodama poticanja prodaje širom svijeta.

"Poštivanje propisa i integritet izuzetno su važni za Daimler grupu i namjeravamo postaviti nove standarde u tom pogledu", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Manfred Bischoff.

Novo mjesto u upravi vezano za integritet i pravne poslove bit će popunjeno vanjskim kandidatom, priopćila je kompanija.

Novi član odbora upravljat će Daimlerovim pravnim poslovima i pitanjima usklađivanja s propisima i nadzirat će poštivanje poslovne etike.

U sklopu tog poteza tvrtka sa sjedištem u Stuttgartu najavila je i pojačane mjere poštivanja standarda u cijeloj grupi.

To uključuje razvijanje međunarodnog programa obuke za zaposlenike i osnivanje savjetodavnog deska koji će odgovarati na sva odgovarajuća pitanja.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika