29.09.2010. / 14:53

Autor: Hina

Kineski umjetnički ansambl invalida 3. listopada u HNK

Kineski ansambl invalida, u kojem je 48 umjetnika, u posjetu je Hrvatskoj od 2. do 5. listopada u skladu s dogovorom kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj i hrvatskog ministarstva kulture

Kineski državni umjetnički ansambl invalida (CDPPAT) održat će 3. listopada glazbeno-scenski nastup u zagrebačkom HNK u sklopu svoje ovogodišnje europske turneje, izvijestilo je danas Ministarstvo kulture.

Kineski ansambl invalida, u kojem je 48 umjetnika, u posjetu je Hrvatskoj od 2. do 5. listopada u skladu s dogovorom kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj i hrvatskog ministarstva kulture.

Taj ansambl, osnovan 1987., stekao je svjetski glas nastupajući diljem svijeta vrhunskim i jedinstvenim izvedbama, a osobito je bila dojmljiva izvedba na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Ansambl, kako se podsjeća, izražava snove osoba s invaliditetom i neobičnim vještinama oduševljava publiku, pročišćuje ljudsku dušu istinom, poštenjem i vrlinama, svojom snažnom voljom ohrabruje ljude i iskreno prenosi prijateljstvo.

Umjetnici s oštećenjem sluha pokazuju svoja mišljenja i izražavaju svoje tople osjećaje dražesnim i šarenim plesovima. Umjetnici s oštećenjem vida prikazuju svoj imaginarni svijet i otvaraju svoja srca prekrasnim melodijama i ljupkim nespretnim plesnim koracima. Umjetnici s tjelesnim invaliditetom izražavaju svoju potragu za životom elegantnim položajima tijela i duhovitim melodijama.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika