29.09.2010. / 15:12

Autor: Hina

Porsche ostvario rekordne prihode zahvaljujući kineskom tržištu

"Rekordni prihodi pokazuju da je Porsche vratio nekadašnju snagu ", rekao je predsjednik upravnog odbora Michael Macht

Porsche ostvaruje bolje rezultate zahvaljujući širenju na kineskom tržištuPorsche ostvaruje bolje rezultate zahvaljujući širenju na kineskom tržištuNjemački proizvođač luksuznih sportskih vozila Porsche izašao je iz krize koja je zahvatila svjetsku autoindustriju, zabilježivši na kraju fiskalne godine 18-postotni skok prihoda, objavljeno je u srijedu.

Porsche je tako zabilježio rast prihoda u 12-mjesečnom razdoblju do kraja srpnja na 7,79 milijardi eura (10,6 milijarde dolara), što je najviša razina u povijesti te kompanije.

"Rekordni prihodi pokazuju da je Porsche vratio nekadašnju snagu ", rekao je predsjednik upravnog odbora Michael Macht, objavljujući preliminarne podatke.

Isporuke automobila i sportskih terenaca porasle su 8,8 posto na 81.850 vozila, u odnosu na prošlogodišnjih 75.238, izvijestila je grupa sa sjedištem u Stuttgartu.

Prodaja na glavnim tržištima u Europi i Sjevernoj Americi porasla je za 25,8 posto na 25.283 vozila a na brzorastućem kineskom tržištu za čak 47,5 posto, na 11.724 vozila.

Uzlet prodaje rezultat je snažne potražnje za vozilima iz serije Cayenne i Panamera, kao i 911 Carrera GTS. Porsche se sljedećeg mjeseca na Salonu automobila u Parizu sprema predstaviti seriju novih modela.

Godišnja proizvodnja grupe porasla je za 16,1 posto na ukupno 89.123 vozila. Porastao je i broj zaposlenika, za jedan posto, na 12.772.

Tvrtka je najavila da će detaljne poslovne rezultate za proteklu fiskalnu godinu objaviti 19. listopada.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika