29.09.2010. / 16:59

Autor: Hina , Nacional.hr

Foto: Radnice Kamenskog u prosvjednoj šetnji središem Zagreba

Trgovački sud u Zagrebu danas je donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka za tekstilnu tvornicu Kamensko i Mitaka imenovao predstečajnim upraviteljem

Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLAutor: Davor Puklavec/PIXSELLRadnice Kamenskog, koje su jutros započele štrajk tražeći isplatu zaostalih plaća, prošetale su se u prosvjednoj povorci između 14,30 i 15,30 od tvornice na Trgu Francuske Republike do Trga bana Jelačića i natrag.

Nekoliko stotina radnica sa transparentima i zviždaljkama prošlo je Ilicom ne zaustavljajući promet, uz povremeno skandiranje "Hoćemo plaće".

Dok su radnice prosvjedovale, njihovo izaslanstvo razgovaralo je s danas imenovanim predstečajnim upraviteljem Zdravkom Mitakom o stanju u tvrtki.

Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLAutor: Davor Puklavec/PIXSELLTrgovački sud u Zagrebu danas je donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka za tekstilnu tvornicu Kamensko i Mitaka imenovao predstečajnim upraviteljem.

"Mitak nas je izvijestio da ima ovlasti samo za utvrđivanje činjenica jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja i o tome će se izjasniti 12. listopada na ročištu na Trgovačkom sudu u Zagrebu", rekao je Hini regionalni koordinator Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske Željko Šegina.

Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLAutor: Davor Puklavec/PIXSELLAko se to utvrdi, moguće je da već 12. listopada bude donesena odluka o pokretanju stečajnog postupka, kaže Šegina.

Međutim, postoji mogućnost da pokretač stečaja, jedna tvrtka iz Sjeverne Irske, odustane od stečaja, tako da još ništa nije sigurno, dodao je.

Radnice će sutra nastaviti sa štrajkom, jer ne prihvaćaju ponudu Uprave da prestanu štrajkati u zamjenu za isplatu jedne plaće do kraja tjedna.

One traže isplatu najmanje triju od ukupno pet zaostalih plaća, a mogu nastaviti legalno štrajkati sve do pokretanja stečajnog postupka.

Odluku o daljnjim potezima sindikat i radnice trebali bi donijeti sutra nakon što u tvornici razgovaraju s predstečajnim upraviteljem Mitakom, a sastanak je zakazan za 10 sati.Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLAutor: Davor Puklavec/PIXSELL

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika