29.09.2010. / 19:55

Autor: Hina

David Miliband se povlači iz vrha Laburističke stranke

"Svaki novi čelnik treba vremena i prostora da odredi vlastiti smjer, prioritete i političku liniju", dodao je Miliband

David MilibandDavid MilibandBivši britanski ministar vanjskih poslova David Miliband objavio je u srijedu, samo nekoliko dana nakon što ga je mlađi brat potukao u borbi za čelništvo oporbenih laburista, da se povlači iz vrha Laburističke stranke.

Miliband, jedan od najpoznatijih stranačkih ličnosti, kazao je da će ostati u parlamentu, ali da će izaći iz stranačkog vrha ili "kabineta u sjeni".

"Ovo je sada Edova stranka i mora je moći voditi što je slobodnije moguće, bez ometanja sa strane... bolje ću mu pomoći iz zastupničke klupe", kazao je 45-godišnji David Miliband za BBC.

"Svaki novi čelnik treba vremena i prostora da odredi vlastiti smjer, prioritete i političku liniju", dodao je.

Bivši šef diplomacije u subotu je izgubio bitku za čelno mjesto stranke od svog mlađeg brata, 40-godišnjeg Eda. David Miliband je, ocjenjuje Reuters, hrabro podnio poraz i pozvao stranačke kolege da se stave na raspolaganje njegovom bratu. Nije, međutim, mogao sakriti nezadovoljstvo Edovom izjavom na godišnjoj stranačkoj konferenciji da su laburisti pogriješili kada su podržali američku invaziju Iraka 2003.

Davida Milibanda prati reputacija da naginje centru, dok mlađeg brata svrstavaju u lijevu struju zbog čega je dobio nadimak Red Ed (Crveni Ed).

Ed je za medije kazao da bi se njegov brat mogao nešto kasnije ponovo vratiti u politiku jer da sumnja "da smo čuli sve što smo imali čuti od Davida Milibanda kada je riječ o njegovoj ulozi u britanskoj politici".

Vezane vijesti

Braća u ratu za laburstički vrh

Braća u ratu za laburstički vrh

Nikada u novijoj povijesti britanskog parlamentarizma nije se dogodilo ono što se sada događa u britanskoj Laburističkoj stranci, da se dva brata -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika