30.09.2010. / 07:46

Autor: Hina

Gradsko vijeće V.Gorice donijelo mjere za sanaciju šteta na poplavljenom području

Na sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice o poplavi koja je završila u srijedu nešto prije ponoći, na prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića većinom glasova prihvaćeno je 11 mjera za sanaciju šteta na poplavljenom velikogoričkom području.

Dražen BarišićDražen BarišićNa sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice o poplavi koja je završila u srijedu nešto prije ponoći, na prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića većinom glasova prihvaćeno je 11 mjera za sanaciju šteta na poplavljenom velikogoričkom području.

Tako će se u listopadu u proračunu grada osigurati sredstva u posebnom fondu za pomoć od elementarnih nepogoda za isplatu pomoći stanovništvu pogođenom poplavom. Utvrdit će se visina novčane pomoći i kriteriji za njenu dodjelu. Osigurat će se dodatna sredstva za subvencioniranje gospodarstva i poljoprivrede za subjekte na poplavljenom području te za pojačano održavanje cesta i mostova. Od plaćanja komunalne naknade za iduću godinu oslobodit će se obveznici koji su pretrpjeli štetu od poplave, a odgodu plaćanja komunalnog doprinosa do godinu dana dat će se stanovnicima na poplavljenom području. Organizirat će se psihološka pomoć za djecu i odrasle s poplavljenog područja; javni radovi, a od Hrvatskih voda zatražit će se izvješće o stanju vodnih objekata.

Velikogorički gradonačelnik je podnio izvješće o stanju i poduzetim mjerama za otklanjanje šteta od poplave, a pojedinačna izvješća podnijeli su članovi Stožera za zaštitu i spašavanje, odnosno predstavnici vatrogasaca, MUP-a, velikogoričkog Crvenog križa i td.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić izvijestio je kako je od 2319 kuća u 14 naselja na poplavljenom području dosad prijavljena šteta u 555 kuća.

"Činjenica je da usprkos svim poplavljenim kućama i najvećoj nepogodi koja je u posljednjih 100 godina pogodila naš kraj, nemamo niti jednu ljudsku žrtvu", istaknuo je.

"Nasip je puknuo na dva mjesta u Strmcu Bukevskom i Sopi Bukevskoj s tim da je na susjednim područjima na nasipu došlo do prelijevanja, što je bilo nemoguće zaustaviti zečjim nasipima. Razlog puknuća nasipa ne komentiramo jer o tome nemamo dovoljno saznanja, nismo stručni i nije u ingerenciji grada i gradonačelnika", rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u obrani od poplave i sanaciji poplavljenih područja te brojnim donatorima.

Vezane vijesti

Čisto političko nasilje i nečiste gradske odluke

Čisto političko nasilje i nečiste gradske odluke

Splitsko Gradsko vijeće uoči današnjeg prihvaćanja dnevnoga reda tematske sjednice posvećene Hajduku, prihvatilo je zaključke kojim se podupiru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika