30.09.2010. / 11:03

Autor: Hina , Nacional.hr

'Podržavam prijatelja Mileta': Tadić u kampanji čovjeka koji želi dijeliti BiH i negira genocid

"Dolaskom na miting (u Doboju) Tadić daje potporu Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira odcjepljenje RS", stoji u reakciji SDA

Milorad Dodik i Boris Tadić; foto: Autor:
Dejan Moconja/VLM/PIXSELLMilorad Dodik i Boris Tadić; foto: Autor: Dejan Moconja/VLM/PIXSELLSrbijanski predsjednik Boris Tadić otvoreno se uključio u izbornu kampanju u Bosni i Hercegovini pruživši potporu Stranci nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koju vodi Milorad Dodik.

Tadić, koji je i predsjednik Demokratske stranke u Srbiji (DS), u srijedu navečer se pojavio na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju, objavljeno je na internetskoj stranici te stranke.

"Došao sam podržati svoje prijatelje Mileta (Milorada Dodika), Nebojšu (Radmanovića), Špiru (Nikolu Špirića) i sve ostale kandidate SNSD-a kao i cijeli SNSD. Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije", izjavio je Tadić, kako je citiran na SNSD-ovoj internetskoj stranici.

Dodik je u svom istupu uzvratio rječima kako on i njegovi glasači "vole Srbiju i nastavit će navijati za nju".

"Srbija je pokazala političku i socijalnu odgovornost prema Republici Srpskoj kupujući Telekom RS, a RS je Srbiji poklonila i poklanja ljubav", kazao je Dodik.

Na pojavljivanje predsjednika Srbije na predizbornom skupu u BiH reagirala je Stranka demokratske akcije (SDA).

"Dolaskom na miting (u Doboju) Tadić daje potporu Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira odcjepljenje RS", stoji u reakciji SDA.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 30.09.10. 12:10

Srpska posla.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika