30.09.2010. / 11:04

Autor: Hina

Znanstvenici otkrili planet na kojem je moguć život, moglo bi ih biti više?

Znanstvenici koji tragaju za novim planetima otkrili su planet veličine Zemlje, ali tri puta veće mase koji bi na površini mogao imati vodu

Skupina američkih znanstvenika otkrila je prvi egzoplanet, planet izvan Sunčeva sustava, na kojemu je možda moguć život, objavljeno je kasno u srijedu na Sveučilištu Columbia.

Znanstvenici koji tragaju za novim planetima otkrili su planet veličine Zemlje, ali tri puta veće mase koji bi na površini mogao imati vodu.

"Činjenica da smo bili u stanju brzo otkriti planet u relativnoj blizini (Sunčeva sustava) govori da bi takvi planeti trebali biti česti", rekao je profesor Steven Vogt.

Ako ove podatke potvrde i drugi astronomi bit će to planet najsličniji Zemlji od svih dosad otkrivenih.

Vezane vijesti

Planet je teško bolestan

Planet je teško bolestan

Previše potrošnje, suviše eksploatirani prirodni resursi i sve brojnije stanovništvo dovode Zemlju u opasnost, piše u izvješću 2012. Živi planet koji… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 30.09.10. 16:08

20 svjetlosnih godina, ako su ga sad ugledali, a svjetlost je do nas putovala 20god. onda su vidjeli nešto što je bilo prije 20god. do sada se to moglo raspasti hiljade puta. pa i sunce koje je od nas samo 8 svjetlosnih minuta, kad ga gledamo, zapravo vidimo kako je izgledalo prije 8 min. ono se može ugasiti a da mi to doznamo 8 min. kasnije. jesam li u krivu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika