30.09.2010. / 11:24

Autor: Hina

'Dvadesetak Britanaca uvježbava se za teroriste u Pakistanu'

Al Kaida i aktivisti njezina pokreta organiziraju uvježbavanje mladih muslimana s britanskim putovnicama u plemenskim zonama na sjeverozapadu zemlje koje graniče s Afganistanom, piše dnevnik

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDvadesetak britanskih državljana vježba za terorističke aktivnosti u kampovima u Pakistanu kako bi izvodili atentate u Velikoj Britaniji, piše u četvrtak dnevnik Daily Telegraph pozivajući se na obavještajne izvore.

Al Kaida i aktivisti njezina pokreta organiziraju uvježbavanje mladih muslimana s britanskim putovnicama u plemenskim zonama na sjeverozapadu zemlje koje graniče s Afganistanom, piše dnevnik.

Njihovo osposobljavanje obuhvaća rukovanje vatrenim oružjem i eksplozivom s namjerom izvođenja napada na tlu Velike Britanije, prema izvorima dnevnika.

"Vjerujemo da u kampovima ima 15 do 20 Britanaca", kazao je za novine iz Islamabada neimenovani izvor iz obavještajnih krugova.

Američki i europski dužnosnici rekli su u utorak da su otkrili urotu o pripremi koordiniranog niza terorističkih napada u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i eventualno u SAD-u. Vlade tih zemalja nisu potvrdile tu informaciju.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika