30.09.2010. / 11:54

Autor: Nacional.hr

TŽV Gredelj isporučio pet dizelskih lokomotiva Hrvatskim željeznicama

Vrijednost Ugovora odnosno popravka, remotorizacije i modernizacije 5 (pet) lokomotiva serije 2041 je 35 milijuna kuna

Lokomotive su moderniziraneLokomotive su moderniziraneU nazočnosti predsjednika Uprave TŽV-a Gredelj Ivana Tolića, ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, direktora HŽ - Vuča vlakova Olivera Krilića i drugih uzvanika, TŽV Gredelj je Hrvatskim željeznicama - Vuča vlakova isporučio pet popravljenih, moderniziranih i remotoriziranih diesel električnih lokomotiva serije 2041.

„Na spomenutim lokomotivama napravljen je veliki popravak, remotorizacija i modernizacija i tako produljen njihov rok eksploatacije za još 25 godina. Ovaj projekt koji je uključivao 5 lokomotiva koje danas isporučujemo vrlo je značajan za trenutni vozni park Hrvatskih željeznica i njime se nastavlja modernizacija voznog parka Hrvatskih željeznica, posebno Vuča vlakova. U lokomotive su ugrađeni diesel motori nove generacije koji zadovoljavaju sve ekološke standarde u smislu brige i očuvanja okoliša. Snaga lokomotiva je 607 KW, a najveća brzina 80 km/h i koristit će se za potrebe sastavljanja vlakova prije pokretanja te za vožnju i prijevoz lakših vlakova. Ovaj značajni projekt modernizacije Hrvatskih željeznica osmišljen je zajedničkim radom stručnjaka TŽV-a Gredelj i HŽ-Vuča vlakova", istaknuo je Predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Tolić.

Vrijednost Ugovora odnosno popravka, remotorizacije i modernizacije 5 (pet) lokomotiva serije 2041 je 35 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika