30.09.2010. / 12:50

Autor: Nacional.hr

Odlazak američke legende: Preminuo glumac Tony Curtis

85-godišnji glumac je preminuo u srijedu, a vijest o smrti potvrdila je njegova kći, poznata glumica Jamie Lee Curtis

Tony CurtisTony CurtisLegendarni glumac Tony Curtis, pravog imena Bernard Schwartz, koji je snimio više od 140 filmova, preminuo je u srijedu u 85. godini života.

Vijest o smrti potvrdila je i njegova kći glumica Jamie Lee Curtis. Glumac je preminuo od srčanog udara u svojoj kući Las Vegasu.

Inače, Curtis je rođen 1925. godine u Bronxu, u židovskoj obitelji. Debitirao je u filmu 'Criss Cross'. Nakon što je pokazao svoj talent za komične uloge zajedno s Cary Grantom u filmu 'Operation Petticoat', definitno se potvrđuje u čuvenoj komediji 'Neki to vole vruće'.

Najznačajnija Curtisova uloga bila je šizofrenog serijskog ubojice u 'The Boston Strangler'. Osim filmske karijere, donekle je značajna i televizijska, posebno početkom 1970-ih kao jedan od glavnih glumaca u avanturističkoj seriji 'The Persuaders'. Ženio se šest puta i ima šestero djece, a glumicu Jamie Lee Curtis dobio je u braku s glumicom Janet Leigh.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika