30.09.2010. / 13:22

Autor: Hina

U Vukovaru počinje 12. festival komorne glazbe

Predstavljajući program, umjetnička ravnateljica festivala Vlasta Guyra, navela je kako će poklonici glazbe u sklopu festivala komorne glazbe imat prigodu uživati i u koncertima flautistice Tamare Coha Mandić i harfistice Diane Grubišić Ćiković koje će se predstavit u duetu te Zagrebačke filharmonije

Koncertom članova ansambla Hrvatskog društva kornista u Hrvatskom domu u Vukovaru sutra započinje 12. vukovarski festival komorne glazbe, koji se održava do 3. listopada uz bogat i zanimljiv glazbeni programa, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora festivala.

Predstavljajući program, umjetnička ravnateljica festivala Vlasta Guyra, navela je kako će poklonici glazbe u sklopu festivala komorne glazbe imat prigodu uživati i u koncertima flautistice Tamare Coha Mandić i harfistice Diane Grubišić Ćiković koje će se predstavit u duetu te Zagrebačke filharmonije.

Također je ocijenila kako je Vukovar zahvaljujući brojnim kulturnim događanjima, među kojima i ovom festivalu, postao kulturna metropola.

Ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja koji je uz grad Vukovar, Vukovarsko-srijemsku županiju, Hrvatsku paneuropsku uniju i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika organizator festivala, Ružica Marić podsjetila je kako je Vukovarski festival komorne glazbe utemeljen 1999. godine s ciljem obogaćivanja glazbenog života u tom gradu.

"Uvjerena sam kako je festival u proteklih 11 izdanja u potpunosti opravdao taj cilj kojemu stremimo i ovogodišnjim", kazala je Marić.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika