30.09.2010. / 14:37

Autor: Hina

Ostojić: Tražit ćemo međunarodnu pravnu pomoć u istrazi afere Hypo

O aferi Hypo banke govorio je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, rekavši kako Državno odvjetništvo u vezi s tom aferom zna račune, banke, kodna imena, ali ne i tijekove novca po računima, niti tko iza njih stoji

Ranko Ostojić (Foto: PIXSELL)Ranko Ostojić (Foto: PIXSELL)Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je danas kako će Odbor od nadležnih parlamentarnih tijela u Austriji zatražiti međunarodnu pravnu pomoć u cilju dobivanja podataka vezanih uz međunarodnu istragu oko Hypo banke.

"U dogovoru s našim ministarstvom vanjskih poslova i u konzultaciji s Državnim odvjetništvom od njih ćemo zatražiti sve potrebne podatke", rekao je Ostojić na nakon zatvorene sjednice Odbora.

Istaknuo je da će, ako bude potrebno, radi toga putovati u Austriju zajedno s potpredsjednikom Odbora Tomislavom Čuljkom.

Ostojić je istodobno odbio komentirati i današnji prijedlog Ivana Jakovčića za osnivanjem istražnog povjerenstva vezanog za poslovanje Hypo banke u Istri.

"To je Jakovčićevo pravo, ali Odbor se odlučio za ovaj put jer mislimo da je on učinkovit", istaknuo je Ostojić.

O aferi Hypo banke govorio je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, rekavši kako Državno odvjetništvo u vezi s tom aferom zna račune, banke, kodna imena, ali ne i tijekove novca po računima, niti tko iza njih stoji.

Pojasnio je i kako na ta pitanja odgovor mogu dati samo austrijske banke. "Zbog toga smo tražili podršku Hrvatskog sabora da utječe da banke u Austriji, kako bi dale dokumente koji se tiču Hrvatske. Kada ih dobijemo, lako ćemo riješiti problem" rekao je Bajić.

Odbacio je nagađanja da Državno odvjetništvo bilo koga taji ili štiti, ali i rekao da bez dokumenata ne može pokrenuti postupak.

Odbor je većinom je glasova danas prihvatio prijedlog izvješća državnih odvjetništava za 2009. godinu, koji će je upućen Hrvatskom saboru.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 30.09.10. 14:48

Kakva je uloga Ostojića u privatizaciji Slobodne Dalmacije?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika