30.09.2010. / 15:54

Autor: Nacional.hr

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave 'Priča o konju'

Predstava je rađena za odraslu publiku te za djecu od šestog razreda osnovne škole, baveći se složenim temama na jednostavan i dojmljiv način. To je druga produkcija u seriji predstava za odrasle koju je to kazalište pokrenulo prošle godine

Prva jesenska premijera u novoj kazališnoj sezoni Zagrebačkog kazališta lutaka (ZKL) bit će 'Priča o konju', predstava rađena po u režiji Zvonka Festinija.

Premijera će se održati 6. listopada. Njezinu dramatizaciju potpisuje Mark Rozovski, navodi kazalište u najavi predstave. Kreator lutaka i scene je Mojmir Mihatov, a glazbu potpisuje Igor Karlić. U predstavi glume Pero Juričić, Marina Kostelac, Filip Juričić, Željko Šestić, Branko Smiljanić, Anđelko Petric, Katarina Perica i Maja Nekić. U pripovijetki o usudu zlosretnog konja Platnomjera, konj pripovijeda svoj život ispunjen mukotrpnim radom i svakojakim boljim ili gorim odnosom vlasnika prema njemu.

Predstava je rađena za odraslu publiku te za djecu od šestog razreda osnovne škole, baveći se složenim temama na jednostavan i dojmljiv način. To je druga produkcija u seriji predstava za odrasle koju je to kazalište pokrenulo prošle godine u svrhu osporavanja predodžbe da je lutkarstvo umjetnost namijenjena isključivo djeci. Redatelj Zvonko Festini jedan je od najkreativnijih lutkara i najagilnijih animatora suvremenoga hrvatskog lutkarstva, dugogodišnji predsjednik hrvatskoga centra UNIMA.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika