30.09.2010. / 17:20

Autor: Nacional.hr

Glavaš u prirodnom ambijentu: Ratni zločinac će prvi puta na vikend izaći u siječnju 2014.

Glavašev odvjetnik kaže kako u sarajevskom pritvoru nema druženja pritvorenika kao što je to u Haagu, a zajedno s dojučerašnjim saborskim zastupnikom u pritvoru je i grupa Zijada Rustempašića, kojoj se sudi za pripremu bombaških napada u Bugojnu, te nekoliko Srba optuženih za ratne zločine

Branimir GlavašBranimir GlavašBranimir Glavaš je od noći s utorka na srijedu smješten u pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu, gdje će ostati idućih mjesec dana, dok sud ne odredi u koji će zatvor biti upućen na izdržavanje kazne od osam godina zatvora.

"Kako mu je izrečena kazna dulja od pet godina, bit će upućen u neki od zatvora zatvorenog tipa: u Zenicu, Mostar, Bihać, Doboj, Banju Luku ili Tuzlu koja ima odjel u Orašju", objasnio je Glavašev sarajevski odvjetnik Nikica Gržić za Jutarnji list koji je dodao da ratni zločinac tek nakon što izdrži polovicu kazne, u siječnju 2014., može tražiti premještaj i dobiti pravo na izlaske vikendom. Najbliži Osijeku je zatvor u Orašju preko puta Županje.

Glavašu je oduzet mobitel, ali će mu za dan-dva biti odobreni telefonski pozivi. Sudu dostavlja popis ljudi s kojima želi kontaktirati telefonom, kao i onih koji ga mogu posjetiti. Posjete nisu ograničene na odvjetnike i rodbinu, pod uvjetom da ih sud odobri, a može ih primati svaki dan od 14.30 do 16 sati. Pritvorenicima se hrana donosi iz zatvora u Kuli u istočnom (srpskom) dijelu Sarajeva. Imaju pravo naručivati hranu izvana.

Glavašev odvjetnik kaže kako u sarajevskom pritvoru nema druženja pritvorenika kao što je to u Haagu, a zajedno s dojučerašnjim saborskim zastupnikom u pritvoru je i grupa Zijada Rustempašića, kojoj se sudi za pripremu bombaških napada u Bugojnu, te nekoliko Srba optuženih za ratne zločine, među ostalim Veselin Vlahović Batko, izručen iz Španjolske.

Glavaš se više ne može predomisliti i reći da bi radije služio kaznu u Hrvatskoj. Kako je osuđen zbog ratnih zločina prema civilima srpske nacionalnosti, pretpostavlja se da neće biti upućen na izdržavanje kazne u neki od zatvora u srpskom entitetu, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika