30.09.2010. / 18:20

Autor: Hina

Desna vladajuća koalicija u Nizozemskoj još uvijek upitna

Zastupnici CDA su sada prekinuli raspravu o koalicijskom sporazumu i odgodili je za konferenciju stranke u Arnheimu u subotu. Izvori iz stranke su rekli da su dva parlamentarna zastupnika odbila prihvatiti sporazum

Mark RutteMark RutteNeuspjeh u pridobivanju jednoglasne potpore jedne od tri stranke koje se nadaju sastaviti manjinsku desnu koalicijsku vladu u Nizozemskoj mogao bi poremetiti rokove formiranja nove nizozemske vlade.

Članovi demokršćanske stranke CDA nakon 16 sati rasprave u četvrtak još nisu potpisali sporazum s nizozemskim liberalima (VVD)o koaliciji koja bi trebala vladati uz potporu krajnje desne Slobodarske stranke (PVV).

Zastupnici CDA su sada prekinuli raspravu o koalicijskom sporazumu i odgodili je za konferenciju stranke u Arnheimu u subotu. Izvori iz stranke su rekli da su dva parlamentarna zastupnika odbila prihvatiti sporazum, ali su dodali da će ga podržati ako se u subotu pokaže da ga podržava većina članova stranke, izvijestila je agencija dpa.

Čelnici liberala, demokršćana i Slobodarske stranke su objavili u četvrtak koalicijski sporazum koji predviđa dovođenja proračuna u ravnotežu do 2015. i zabranu nošenje burki.

Čelnik liberala Mark Rutte i demokršćana Maxime Verhagen Geert Wilders iznijeli su na konferenciji za tisak pojedinosti sporazuma s planovima kumulativnih proračunskih rezova od 18 milijardi eura do 2015. godine. Stranke su se izašavaši u susret Wildersu složile predložiti zabrani nošenja burki i pooštravanje zakona o useljenju.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika