01.10.2010. / 07:33

Autor: Hina

Kamerunska vojska u vojnoj akciji oslobodila hrvatskog pomorca Klaudija Stilina

Stilin i filipinski pomorac, koji je s njim plovio na brodu jaružaru "Amerigo Vespucci" pod luksemburškom zastavom u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, oteti su noću između 12. i 13. rujna nedaleko od luke Douala na jugu Kameruna

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠest ljudi koji su oteti u blizini obale Kameruna, među kojima je i hrvatski pomorac Klaudio Stilin, su oslobođeni nakon vojne akcije, objavio je u četvrtak kamerunski ministar komunikacija.

Taoci, četiri Ukrajinca, Hrvat i Filipinac, obavljaju liječnički pregled i bit će predani predstavnicima njihovih diplomatskih misija u petak, rekao je on, kako prenosi Reuters.

"Šestorica talaca su oslobođeni nakon operacije koju su izvele naše obrambene i sigurnosne snage", rekao je novinarima ministar Issa Tchiroma.

"U ovom trenutku svi taoci su na sigurnom mjestu u društvu naših sigurnosnih i obrambenih snaga", rekao je on ne dajući pojedinosti o vojnoj operaciji.

Stilin i filipinski pomorac, koji je s njim plovio na brodu jaružaru "Amerigo Vespucci" pod luksemburškom zastavom u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, oteti su noću između 12. i 13. rujna nedaleko od luke Douala na jugu Kameruna.

Lokalni mediji izvijestili su kako je napadnut još jedan brod s kojeg su oteta četiri kamerunska člana posade.

Pobunjenici s nemirnog kamerunskog poluotoka Bakassi koji su objavili da su izvršili otmicu početkom tjedna su zatražili da se oslobodi osmoricu njihovih boraca u zamjenu za taoce.

Jerry Owei, čelnik Boraca za slobodu Bakassija, skupine koja se odvojila od Afričkih pomorskih komandosa, u srijedu je preuzeo odgovornost za napad.

"Hrvatsko veleposlanstvo u Maroku koje se bavi tim slučajem nam je javilo kako je među šestoricom oslobođenih talaca i hrvatski pomorac Klaudio Stilin", rekao je Hini glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

"Možemo javiti radosnu vijest njegovoj obitelji", rekao je on.

Vezane vijesti

„Prioritet je pruga Zagreb-Rijeka i servisiranje riječke luke“

„Prioritet je pruga Zagreb-Rijeka i servisiranje riječke luke“

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je u razgovoru za Novi list najavio budući model restrukturiranja HŽ-a, planove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika