01.10.2010. / 08:49

Autor: Hina

Jahta Mustafe Kemala Ataturka korištena za prostituciju

Agenti su na jahti otkrili 10 ukrajinskih i ruskih prostitutki, među kojima maloljetnice, osam navodnih pripadnika mreže kao i četiri klijenta, poslovne ljude iz Rusije, Kirgistana i Kazahstana, javlja Anatolija

Mustafa Kemal Ataturk; Foto: WikipediaMustafa Kemal Ataturk; Foto: WikipediaTurski mediji u četvrtak su prepuni zgražanja pošto je policijska istraga otkrila da je jahtu osnivača moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka, preminulog 1938. ali među stanovništvom i dalje duboko poštovanog, koristila međunarodna mreža prostitucije.

"Evo čovjeka koji je okaljao Savaronu", piše u naslovu liberalnog dnevnika Milliyet, navodeći ime kazahstanskog biznismena Tevfika Arifa kao šefa mreže prostitucije.

Policija koja je sedam mjeseci istraživala mrežu prostitucije pretražila je u utorak jahtu Savarona u vodama ljetovališta Fethiye, na jugozapadu Turske, javlja novinska agencija Anatolija.

Agenti su na jahti otkrili 10 ukrajinskih i ruskih prostitutki, među kojima maloljetnice, osam navodnih pripadnika mreže kao i četiri klijenta, poslovne ljude iz Rusije, Kirgistana i Kazahstana, javlja Anatolija.

Po pisanju visokotiražnog Hurriyeta, Tevfik Arif, kazahstanski biznismen koji se obogatio ulažući u nekretnine u New Yorku, unajmio je brod na četiri do pet dana po dnevnoj tarifi od 50.000 dolara.

136 metara duga jahta Savarona izgrađena je 1931., a 1938. kupila ju je turska država kako bi Ataturk, tada već vrlo bolestan, boravio na brodu. Ataturk je na jahti proveo šest tjedana, nakon čega je Savarona služila kao školski brod prije nego ju je 1989. nacionalna mornarica dala u najam na 49 godine jednom turskom biznismenu.

U srijedu je ministar turizma i kulture Ertugrul Gunay predložio da se brod pretvori u muzej.

Vezane vijesti

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Nakon upozorenja iz nevladinih udruga i diplomatskih krugova da je upletena u trgovinu ljudima, Slovenija će vjerojatno ukinuti izdavanje radnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika