01.10.2010. / 09:42

Autor: Hina

Hrvatski pijanist Berislav Arlavi održao koncert u Beču

U prvom dijelu koncerta na programu su bila dijela Aleksandra Skrjabina te hrvatskih skladatelja Ive Maleca i Stjepana Šuleka, a drugi dio koncerta bio je posvećen djelima Frederica Chopina

Berislav ArlaviBerislav ArlaviHrvatski pijanist Berislav Arlavi održao je u četvrtak navečer koncert u svečanoj baroknoj dvorani Stare gradske vijećnice u Beču.

U prvom dijelu koncerta na programu su bila dijela Aleksandra Skrjabina te hrvatskih skladatelja Ive Maleca i Stjepana Šuleka, a drugi dio koncerta bio je posvećen djelima Frederica Chopina.

Bečka publika nagradila ga je dugotrajnim pljeskom, a on se zahvalio dodatkom izvevši Chopinov Preludij opus 45.

Koncert je održan u organizaciji veleposlanstva RH u Beču i Bank Austrije koji su se na taj način pridružili obilježavanju 200. godišnjice Chopinova rođenja.

"Bilo je veliko zadovoljstvo prvi put nastupiti u svečanoj dvorani bečke Stare gradske vijećnice", izjavio je nakon koncerta pijanist Arlavi i dodao da je koncert jedan u nizu koje je već održao u Hrvatskoj, Francuskoj, a posvećeni su obilježavanju Chopinove godine te da će sljedeći koncert održati u prosincu u Den Haagu.

Berislav Arlavi rođen je 1974. u Zagrebu. Diplomirao je 1997. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana, deset godina djeluje kao samostalni umjetnik, a u svojoj karijeri posebno se bavi glazbenom ostavštinom hrvatskih skladatelja.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika