01.10.2010. / 10:44

Autor: Nacional.hr

Afera Fimi media: Je li Barišić sakrio 2,5 milijuna kuna u stanu zeta i kćeri?

Despot je već ranije bio spominjan u medijima, a Nacional je 2007. objavio temu da je Barišićev zet, tada član Uprave HEP-a, prijavljen zbog iznude i reketarenja HEP-ovih dobavljača

Mladen BarišićMladen BarišićPolicija i dalje ne zna podrijetlo novca pronađenog u stanu Mladena Barišića. Radi se o oko 2,5 milijuna kuna. Prema informacijama koje donosi Večernji list, novac nije pronađen u stanu u kojem boravi Barišić, već u susjednom stanu koji koriste njegova kći Andrijana i zet Ante Despot, bivši član Uprave HEP-a.

Barišićev zet, trenutačno menadžer u Končaru za poslove u Makedoniji i Kosovu, nalazio se u to vrijeme zbog posla u inozemstvu tako da je u trenutku pretrage u stanu bila samo Barišićeva kći, inače u visokom stupnju trudnoće, koju su policajci prilično iznenadili zbog postupanja pa joj je navodno i pozlilo.

No još se ne zna čiji je novac pronađen u stanu Barišićeva zeta te iz kojeg je razloga ondje bio pohranjen, ili možda sklonjen, kao i njegovo stvarno porijeklo.

Ante Despot, zet Mladena BarišićaAnte Despot, zet Mladena BarišićaAnte Despot se nakon povratka u Zagreb javio novinarima Večernjeg te je kazao kako se radi o njegovom privatnom novcu, no ipak će vjerojatno morati objasniti odakle u njegovom privatnom sefu 2,5 milijuna kuna.

Inače, Despot je već ranije bio spominjan u medijima, a Nacional je 2007. objavio temu da je Barišićev zet, tada član Uprave HEP-a, prijavljen zbog iznude i reketarenja HEP-ovih dobavljača. Despot je navodno svoje 'poslovne metode' provodio na više od jednog načina.

Osim što bi naknadno zvao vlasnike privatnih tvrtki koje su pobijedile na HEP-ovim natječajima, i potom od njih u četiri oka tražio proviziju za sređene poslove, u HEP-u je uvedena novina da on osobno odlučuje o kojim će se ugovorima raspravljati na sjednicama Nadzornog odbora HEP Proizvodnje.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 01.10.10. 12:16

to su zetove pare isto ko i oni stanovi sanaderova punca. ma hajte, molim vas !!!!!!!!!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 01.10.10. 12:33

Mislim da su to moje pare. moram provjeriti. Ako nitko ne zna čije su dajte meni.


registracija
1/1/70

, 01.10.10. 12:59

Čovjek je imao za kavu, ako mu pokuca inkasator HTV-a na vrata, ili oni šta prodaju deke od kuće do kuće. Pa nije to neka lova.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika