01.10.2010. / 13:38

Autor: Sanija Hasanić

Time Out Zagreb na dlanu pomoću iPhone aplikacije

U Turističkoj zajednici grada Zagreba smatraju ovo izvrsnim turističkim iskorakom, a nadaju se da će u godinu dana, aplikacija za Zagreb dosegnuti brojku od 100 tisuća korisnika

Od danas svi vlasnici iPhonea, iPada i iPodToucha mogu posegnuti u Appleov dućan s aplikacijama gdje si u roku nekoliko sekundi mogu skinuti aplikaciju Time Out Zagreb koja će im olakšati kretanje po hrvatskoj metropoli te uvelike olakšati planiranje odmora u Zagrebu.

Turistička zajednica grada Zagreba je u realizaciju ovog projekta uložila 100 tisuća kuna, aplikacija je potpuno besplatna, a njome se moguće služiti kada je korisinik offline, odnosno za njenu uporabu nije potrebno biti na internetu. Kako je objasnio David Plant iz Time Out International Media Grupe, ovo je prva takva aplikacija koja je potpuno besplatna, a odlučili su se na njeno plasiranje kako bi svima koji još nisu čuli za Zagreb, njegove znamenitosti i sadržaje približili svima.

"Osim što izdajemo časopis o Zagrebu na engleskom jeziku, Time Out Zagreb, odlučili smo se prije šest mjeseci i na izradu ove aplikacije za i Phone. Ona će olakšati turistima da pronađu restoran, odluče gdje prenoćiti, kamo krenuti da se dobro zabave, gdje pronaći koji muzej i slično. U aplikaciji se ne nalaze Googleova mapa grada, već naša mapa kako se korisnici ne bi morali priključivati na internet. Apsolutno sve što nekome može zatrebati nalazi se u aplikaciji, uz podatak koliko korisniku treba vremena do željenje lokacije od mjesta gdje se trnutno nalazi i slično, a budući da za njeno korištenje nije potrebno biti online može se koristiti i u zrakoplovu", ispričao je David Plant.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba smatraju ovo izvrsnim turističkim iskorakom, a nadaju se da će u godinu dana, aplikacija za Zagreb dosegnuti brojku od 100 tisuća korisnika.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika