01.10.2010. / 14:30

Autor: Hina

Ravnatelj policije o Kirinu: 'Nadam se da će bivši ministar dati objašnjenje'

Glasnogovornik ureda gradonačelnika Virovitice Robert Cenger kazao je Hini da danas nije moguće doći do gradonačelnika Kirina, budući se nalazi u Zagrebu. Doznaje se da o tom slučaju danas ne namjerava davati izjave

Oliver GrbićOliver GrbićRavnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je danas da je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) bilo jedan od korisnika agencije "Fimi media" koja je pod istragom zbog optužbi da je od državnih tvrtki dobivala milijunske poslove namještenim javnim natječajima.

"To je veliki test za policiju i ja sam svjestan od prvog dana da moramo pokazati svoju vjerodostojnost", kazao je Grbić nakon sastanka u MUP-u upitan kako komentira napise da je pod istragom u slučaju "Fimi medije" i bivši ministar unutarnjih poslova te sadašnji gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Dodao je da je MUP bio samo jedan od korisnika usluga Fimi medie i da su potpisani određeni ugovori koji se odnose na sigurnost cestovnog prometa.

"To kriminalističko istraživanje je u završnoj fazi i ja vjerujem da će bivši ministar i svi oni koji su sudjelovali u pripremi potpisivanja takvih ugovora biti u prilici dati svoje objašnjenje ali sam svjestan da na tom predmetu moramo pokazati vjerodostojnost policijske organizacije", ustvrdio je Grbić.

Upitan znači li to da policija provodi istragu protiv sadašnjeg državnog tajnika Ivice Buconjića, Grbić je rekao da nije riječ o istrazi već o prikupljanju obavijesti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je ukupno 22 javna poduzeća i ministarstva, a jedno od njih je i MUP.

"Resorni ministar i tadašnji državni tajnik i sve stručne osobe koje su sudjelovale u pripremi ugovora će biti u poziciji i prigodi da daju svoje viđenje situacije", kazao je Grbić.

Glasnogovornik ureda gradonačelnika Virovitice Robert Cenger kazao je Hini da danas nije moguće doći do gradonačelnika Kirina, budući se nalazi u Zagrebu. Doznaje se da o tom slučaju danas ne namjerava davati izjave.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika