01.10.2010. / 14:55

Autor: Nacional.hr

HP za izvršnog direktora imenovao bivšeg SAP-ovog čelnika

Analitičari smatraju da njegovo imenovanje signalizira želju HP-a da proširi ponudu namijenjenu velikim tvrtkama, što je područje na kojem je Hurd uspješno izazivao suparnike poput IBM-a i Oracla

Leo ApothekerLeo ApothekerAmerički tehnološki div Hewlett Packard u četvrtak je imenovao dosadašnjeg čelnika njemačkog SAP-a Leo Apothekera za izvršnog direktora i predsjednika upravnog odbora.

On je na toj dužnosti zamijenio Marka Hurda, koji je prošlog mjeseca bio prisiljen dati ostavku nakon što je istraga zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju otkrila lažno prikazivanje njegovih osobnih troškova.

Apotheker je početkom godine podnio ostavku na mjesto čelnika njemačkog giganta poslovnog softvera SAP-a zbog nezadovoljstva zaposlenika njegovim mjerama rezanja tri tisuća radnih mjesta.

Analitičari smatraju da njegovo imenovanje signalizira želju HP-a da proširi ponudu namijenjenu velikim tvrtkama, što je područje na kojem je Hurd uspješno izazivao suparnike poput IBM-a i Oracla.

HP je također imenovao bivšeg predsjednika Oraclea Raya Lanea za neizvršnog direktora.

Vezane vijesti

Snaga IT-ja u ženskim rukama

Snaga IT-ja u ženskim rukama

U organizaciji tvrtke Hewlett-Packard održana je konferencija pod nazivom „Snaga IT-ja u ženskim rukama". Konferencijom je promovirana važnost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika