01.10.2010. / 15:17

Autor: Hina

Zagorje - Tehnobeton otvorio tvornicu na Kosovu

S godišnjim kapacitetom od 25.000 stupova tvornica može u velikoj mjeri podmiriti potrebe za stupovima u cijeloj regiji, kaže se u priopćenju

Miroslav BunićMiroslav BunićGrađevinska tvrtka Zagorje - Tehnobeton otvorila je u Mitrovici na Kosovu tvornicu armiranobetonskih centrifugalnih stupova Tehnoburimi u čiju je izgradnju uloženo 5,2 milijuna eura, priopćeno je iz Zagorje - Tehnobetona.

Zagorje - Tehnobeton većinski je vlasnik nove tvornice koju je podigao u suradnji s kosovskom tvrtkom Burimi. Gradnja je počela u ljeto prošle godine, a u ožujku je započela probna proizvodnja i upoznavanje radnika s tehnologijom i proizvodnim procesima.

Asortiman čine armiranobetonski centrifugalni stupovi za srednjenaponske i niskonaponske mreže.

S godišnjim kapacitetom od 25.000 stupova tvornica može u velikoj mjeri podmiriti potrebe za stupovima u cijeloj regiji, kaže se u priopćenju.

U planu je, kako se dodaje, širenje proizvodnog asortimana, prvenstveno na proizvodnju prefabriciranih betonskih elemenata koji se koriste u visokogradnji i prometnoj infrastrukturi te na betonsku galanteriju.

Zbog proširenja asortimana trebat će zaposliti još radnika, pa bi se njihov broj sa sadašnjih 35 mogao povećati na najmanje 50, kažu u Zagorje - Tehnobetonu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika