01.10.2010. / 15:23

Autor: Hina

Ikea izvijestila o rastu dobiti u prvom poslovnom izvješću

Izvršni direktor Mikael Ohlsson izvijestio je pak da Ikea planira otvoriti trgovine u Srbiji i Hrvatskoj "u sljedećih nekoliko godina", te da se nada da će Južna Koreja biti "sljedeća na redu"

Ikea je ostvarila rekordne poslovne rezultateIkea je ostvarila rekordne poslovne rezultateŠvedski div za proizvodnju i trgovinu namještajem Ikea izvijestio je u petak u prvom poslovnom izvješću da mu je dobit u protekloj fiskalnoj godini porasla za 11 posto.

U fiskalnoj godini koja je završila krajem kolovoza dobit je iznosila 2,5 milijardi eura (3,41 milijarde dolara), u usporedbi s 2,3 milijarde eura u istom razdoblju prethodne fiskalne godine, priopćeno je iz Ikee.

Prihodi su iznosili 21,85 milijardu eura, nakon 21,5 milijardi u prethodnoj godini.

Izvješće objavljeno u petak prvo je u povijesti kompanije koja se odlučila na taj potez zbog pojačanog zanimanja unutar i izvan tvrtke. Tvrtka je inače vlasništvo obitelji Kemprad i dionice joj nisu izlistane u burzovnim kotacijama.

"Godina 2009. bila je teška. Nakon duljeg razdoblja viših troškova energije, hrane i kućanskih potrepštna gospodarska je kriza dodatno opteretila prihode građana", zaključio je dopredsjednik tvrtke i financijski direktor Soeren Hansen.

Izvršni direktor Mikael Ohlsson izvijestio je pak da Ikea planira otvoriti trgovine u Srbiji i Hrvatskoj "u sljedećih nekoliko godina", te da se nada da će Južna Koreja biti "sljedeća na redu". Dugoročno je spomenuo i moguće planove za indijsko tržište.

Krajem kolovoza Ikea je imala 280 prodavaonica u 26 zemalja i 127 tisuća zaposlenih.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 01.10.10. 15:45

i oni bi se proširili u hrvatsku? kaj ih baš toliko žulja novac ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika