01.10.2010. / 16:30

Autor: Hina

Rončević i Bačić u ponedjeljak ponovno na sudu u 'aferi kamioni'

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Jasne Smiljanić na zadnjem je ročištu 7. srpnja prihvatilo prijedlog obrane za novim vještačenjem, no odlučilo je da će to učiniti Prometni fakultet, a ne Strojarski, kako je predlagala obrana

Berislav RončevićBerislav RončevićNa zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će se nakon gotovo tromjesečne stanke nastaviti suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću optuženima da su nabavom vojnih kamiona proračun oštetili za 10 milijuna kuna.

Rončevićev odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je da bi se na idućem ročištu trebao ispitati posljednji svjedok obrane, nakon čega bi se suđenje ponovno trebalo prekinuti dok Fakultet prometnih znanosti ne dovrši novo vještačenje ponuda na pozivni natječaj MORH-a za kupnju vojnih kamiona 2004.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Jasne Smiljanić na zadnjem je ročištu 7. srpnja prihvatilo prijedlog obrane za novim vještačenjem, no odlučilo je da će to učiniti Prometni fakultet, a ne Strojarski, kako je predlagala obrana.

No, Vilajtović tvrdi da na sud još uvijek nije dostavljeno novo vještačenje kojim obrana želi dokazati da MAN-ovi kamioni, iako jeftiniji od kupljenih Ivecovih, nisu udovoljavali traženoj nosivosti od pet tona.

Vezane vijesti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako bi Stranku demokratske akcije (SDA) trebalo "izbaciti" iz koalicije koja je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika