01.10.2010. / 16:41

Autor: Hina

Moskva pristala da Louvre izloži djelo s neprijateljskom porukom o Putinu

Slika nazvana "Radikalna apstrakcija broj 8" predstavlja crn trokut na crvenoj podlozi iznad malog bijelog kruga uz natpis: "Ovo djelo poziva na atentat na državnika V.V.Putina kako bi se zaustavila njegova državna i politička aktivnost"

Vladimir PutinVladimir PutinRusija je pristala da Louvre izloži djelo ruskog umjetnika s neprijateljskom porukom o premijeru Vladimiru Putinu u sklopu izložbe ruske suvremene umjetnosti koja će biti otvorena 14. listopada, doznaje se u petak od francuskog muzeja.

Sliku Avedeja Ter-Oganiana desetak dana sprječavale su ruske vlasti koje su odbijale njezino prebacivanje u Francusku jer bi se mogla protumačiti kao poziv na državni udar.

Slika nazvana "Radikalna apstrakcija broj 8" predstavlja crn trokut na crvenoj podlozi iznad malog bijelog kruga uz natpis: "Ovo djelo poziva na atentat na državnika V.V.Putina kako bi se zaustavila njegova državna i politička aktivnost".

Uprava Louvrea pregovarala je s ruskim vlastima kako bi dopustile izlaganje slike u Parizu. Izložba "Kontrapunkt" bit će otvorena od 14. listopada 2010. do 31. siječnja 2011. sa svim pozvanim umjetnicima i uvrštenim djelima, navodi Louvre.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika