01.10.2010. / 17:25

Autor: Nacional.hr

Microsoft spojio društvene mreže, chat i e-mail u jedinstveno sučelje

Windows Live Essentials 2011 omogućuje korisnicima spajanje maila, foto galerije, movie makera, messengera, ali i društvenih mreža na jednome mjestu

Tomas KoskaTomas KoskaNovi Windows Live Essentials 2011 i novi Hotmail integriraju društvene mreže, chat ili klasični e-mail u jedinstvenom sučelju i od danas su dostupni korisnicima. Hotmail je znatno praktičniji, može pohraniti više dokumenata, a ima i integrirane Office Web aplikacije za rad na svim dokumentima u e-mailu. Najznačajnija nadogradnja u Windows Liveu je Facebook Chat, koji omogućava komunikaciju izravno iz Messengera, bilo uobičajenim chat prozorom ili videopozivom nekom od online prijatelja. Osim Facebooka, Windows Live može spojiti korisničke račune LinkedIna, Flickra, MySpacea, i drugih. Sinkronizacija profila spaja sve u isti prozor i olakšava pregled nad svim aktivnostima kontakata.

Foto galerija poboljšana je tehnologijom prepoznavanja lica koja omogućava spremanje fotografija po osobama označenima na njima. Fotografiju se može povezati i s geo lokacijom na kojoj je snimljena, pomoću opcije Map it with Bing. Uređivanje video i audio snimaka poboljšano je u Windows Live Movie Makeru koji omogućava bogate vizualne efekte, prijenos fotografija i video isječaka na servis Flickr, dok SkyDrive, virtualno spremište, osigurava dovoljno prostora za pohranu svih datoteka, bez brige o brisanju.

„Veliki broj naših korisnika, čak 73 posto, uz Windows Live koristi i društvene mreže pa smo se potrudili olakšati im komunikaciju i snalaženje koristeći novi Windows Live Essentials 2011. Pomoću njega mogu skinuti željenu nadogradnju za Messenger, foto galeriju, Movie Maker, Mail, Mesh, Writer i Family Safety. Beta verzija Windows Livea bila je uspješna i naišla je na pozitivne reakcije korisnika, posebno foto galerija koja je u novoj verziji poboljšana dodatnim opcijama za pregled, obradu i lakše postavljanje na društvene mreže. Ponosni smo što korisnici prepoznaju naš trud" - rekao je Tomas Koska, Microsoftov online stručnjak i menadžer za Windows Live Essentials tehnologiju.

Hotmail je također znatno poboljšan boljim filterima za prepoznavanje neželjene pošte, kategorizira poštu za lakše pronalaženje kontakata, poruka ili obavijesti s društvenih mreža. Ukinut je i limit na broj arhiviranih e-mailova zbog mogućnosti pohrane na SkyDriveu (virtualno spremište za sve vrste dokumenata a kojem mogu pristupiti osobe kojima damo pristup). Integrirane Office aplikacije omogućavaju rad na dokumentima online, korištenjem bilo kojeg preglednika, bilo da se radi o PC-u, Mac-u ili mobitelu, bez potrebe za prethodnom instalacijom istoga programa iz Office paketa.

Pri kreiranju poboljšanja za Hotmail, Microsoft je posebnu pažnju posvetio sigurnosti i privatnosti te uveo jedinstvena lozinku koja pristup e-mailu povezuje s jednog ili više računala korisnika.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika