01.10.2010. / 18:05

Autor: Nacional.hr

Matušić na udaru: HSP stao uz SDP i nazvao ga dezerterom

"Želimo mu puno sreće u daljnjem radu, gdje god bio, a nas saborski zastupniče pustite na miru da radimo svoj posao", poručuju Matušiću iz JLH

Frano MatušićFrano MatušićNakon što je gostovao u emisiji Otvoreno HTV-a, a nakon koje je gotovo fizički napao SDP-ovca Željka Jovanovića, u Franu Matušića prste upiru sa svih strana. Među ostalima priopćenjem se javila i Hrvatska stranka prava, ogranak Dubrovačko-neretvanske županije, koji je stao u obranu Jovanovića.

Podsjetimo, Jovanović je Matušića nazvao dezerterom i rekao da je tijekom rata "svirao orgulje po Njemačkoj", dok su granate padale po Dubrovniku.

"Jovanović koji u nastupu možda nekima nesklonima takvom dijalogu istupa dosta oštro, ali bez obzira na političke svjetonazore naših dviju stranaka za izrečenu istinu zaslužuje sve čestitke", piše u priopćenju HSP-a. Dodaju i kako je imperativ podržavati ljude koji govore istinu i zalažu se za rješavanje pitanja koja su bitna, ukoliko želimo boljitak Hrvatske.

"Točno je ono što je izjavio zastupnik SDP-a da je gospar Matušić napustio grad Dubrovnik te svirao po zapadnoj Europi u vrijeme agresije na Dubrovnik", stoji u priopćenju.

No, da HSP nije jedini koji ima nešto za reći protiv Matušića pokazuje i priopćenje koje je tijekom dana stiglo iz Jadranskih luksuznih hotela Gorana Štroka.

Naime, u sinoćnjoj emisiji Otvoreno pod pritiskom pitanja o brojnim aferama koji potresaju njegovu stranku, Matušić je u jednom trenutku govorio o privatizaciji dubrovačkog hotela Excelsior kazavši kako je Državno odvjetništvo zabranilo prodaju hotela.

Iz JLH ističu kako je ministar gospodarstva Đuro Popijač sam potpisao odgovor na Matušićevo zastupničko pitanje o privatizaciji dubrovačkih hotela. U tom odgovoru jasno je vidljivo da su poštovane sve procedure prilikom kupnje istih, te da su ispoštovani svi uvjeti iz ugovora.

"Dakle, nema nikakve afere u privatizaciji i kupnji dubrovačkih hotela, koji su u vlasništvu Gorana Štroka. Zastupnik Matušić svih godina temeljito radi na rušenju imidža Gorana Štroka i Jadranskih Luksuznih hotela, implicirajući lažne afere i osobne uvrede te nas nije začudila niti najnovija nesuvisla izjava", stoji u priopćenju JLH-a.

Ističu da, za razliku od takvih hotela gdje "dirigentsku palicu drži Frano Matušić", hoteli grupacije Jadranski luskuzni hoteli obnovljeni su prema svjetskim standardima, nije bilo otpuštanja radnika ili neisplate plaća. Proteklih godina ugostili su slavne osobe, predsjednike, premijere, svjetske državničke konferencije, što se mogao uvjeriti i sam Matušić protekle tri godine kada je bio prisutan na Croatia Summitu u Hotelu Dubrovnik Palace.

Na kraju podsjećaju kako se Matušić nikad nije oglasio o korupcijskoj aferi "Pet zvjezdica" koju je prijavio Goran Štrok.

"Želimo mu puno sreće u daljnjem radu, gdje god bio, a nas saborski zastupniče pustite na miru da radimo svoj posao", na kraju poručuju Matušiću iz JLH.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 02.10.10. 08:26

O aferama HDZ-a, Zna se. Interesantnije su afere SDP-a. Da nebi ostali bez afera, pobrine se gradonačelnik Đakova, i "falsificira" putni nalog i "zaradi" 1, 2 milijuna lipa. Pozamašna svota. Drugi, "drastičan" primjer je Stazićevo besplatno ljetovanje na Brijunima od 43 dana što bi iznosilo nekih 2,5 milijuna lipa. I ovde se radi o "enormnoj" svoti. Ovo su podaci kojima se u odbranu svojih ukradenih milijuna služe HDZ-ovi javni branitelji.Tko tjera vodu na čiji mlin, ovde je doista teško prosuditi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika