01.10.2010. / 19:11

Autor: Hina

Inzko pozvao birače da iziđu na izbore u što većem broju

Visoki međunarodni predstavnik i posebni predstavnik Europske unije u BiH Valentin Inzko pozvao je birače u toj zemlji da u što većem broju u nedjelju iziđu na birališta i biraju stranke koje će povesti zemlju prema Europskoj uniji i oporavku zemlje, priopćeno je u petak iz OHR-a.

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik i posebni predstavnik Europske unije u BiH Valentin Inzko pozvao je birače u toj zemlji da u što većem broju u nedjelju iziđu na birališta i biraju stranke koje će povesti zemlju prema Europskoj uniji i oporavku zemlje, priopćeno je u petak iz OHR-a.

"Ne dopustite da vas odvrate govorom koji vodi podvojenosti. Fokusirajte se na ona pitanja koja vas najviše zabrinjavaju u vašem svakodnevnom životu, svejedno je li to obrazovanje, zapošljavanje ili socijalne službe", rekao je Inzko. Dodao je da građani konačno biraju među kandidatima, a ne samo između stranačkih listi.

U poruci austrijskog diplomata koju je dostavio OHR, ističe se da glasovanje predstavlja odgovornost i prema budućnosti.

"Molim vas, izađite i glasujte u nedjelju. To nije samo vaše demokratsko pravo, to je i vaša odgovornost - prema sebi, prema vašoj zemlji i prema budućim naraštajima", rekao je Inzko.

U nedjelju se u u BiH održavaju šesti poslijeratni izbori na kojima će nešto više od 3,1 milijuna birača moći glasovati za 37 političkih stranaka i jedanaest stranačkih koalicija, te trinaest neovisnih kandidata. Bira se državno predsjedništvo, državni i entitetski parlamenti kao i skupštine deset županija te predsjednik i dopredsjednici Republike Srpske.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika