02.10.2010. / 11:00

Autor: Hina

J.K. Rowling bi mogla napisati nove nastavke Harryja Pottera

Sedam nastavaka prodano je u više od 400 milijuna primjeraka u više od 200 zemalja. Filmovi snimljeni prema tom književnom predlošku zaradili su više od 5,3 milijardi dolara u svijetu

J. K. Rowling, britanska autorica serije knjiga o Harryju Potteru, izjavila je u petak da bi mogla eventualno oživjeti svojeg slavnog čarobnjaka u nekoliko novih nastavaka iako je službeno okončala to djelo.

"Sigurno bih mogla napisati osmi, deveti ili deseti nastavak", izjavila je J. K. Rowling u intervjuu Oprah Winfrey na američkoj tv postaji ABC.

"Nikad ne reci nikad. Ne mislim da će se to dogoditi. Osjećam da je gotovo ali nikad se ne zna", dodala je ona.

"Kraj je bio užasan. Kao da vas trgaju. Iako sam znala da će se to dogoditi, svi znamo da su ljudi koje volimo smrtni, ne možete se na to pripremiti. Bila sam u šoku", ispričala je ona.

J. K. Rowling završila je pisanje Harryja Pottera sedmim nastavkom 2007.

Sedam nastavaka prodano je u više od 400 milijuna primjeraka u više od 200 zemalja. Filmovi snimljeni prema tom književnom predlošku zaradili su više od 5,3 milijardi dolara u svijetu.

Prema listi najbogatijih stanovnika Velike Britanije Sunday Timesa iz 2009. J. K.Rowling je zaradila 499 milijuna funti (573 millijuna eura).

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika