02.10.2010. / 17:08

Autor: Hina

Predsjednik Josipović pozvao Hrvate s pravom glasa u BiH da izađu na izbore

"Stoga pozivam Hrvate s pravom glasa u BiH da izađu na izbore u susjednoj, prijateljskoj zemlji i svojim glasom doprinesu daljnjem demokratskom razvoju i ravnopravnosti svih građana i naroda Bosne i Hercegovine", zaključuje se u priopćenju

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović pozvao Hrvate s pravom glasa u BiH da izađu na sutrašnje opće izbore u toj zemlji, priopćeno je u subotu iz njegova ureda.

"Stabilnost, samoodrživost i europska budućnost Bosne i Hercegovine od vitalnog su interesa za Republiku Hrvatsku. Dobri odnosi sa svim susjedima temelj su hrvatske vanjske politike, regionalne suradnje i zajedničke budućnosti u Europskoj uniji. Sudjelovanje na izborima nije samo pravo nego i odgovornost svakog građanina", priopćio je predsjednik Josipović.

"Stoga pozivam Hrvate s pravom glasa u BiH da izađu na izbore u susjednoj, prijateljskoj zemlji i svojim glasom doprinesu daljnjem demokratskom razvoju i ravnopravnosti svih građana i naroda Bosne i Hercegovine", zaključuje se u priopćenju.

Sutra će birači na općim izborima u BiH odlučivati o novom sastavu tročlanog Predsjedništva BiH, sazivu Zastupničkog doma Parlamenta BiH, Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH te Narodne skupštine Republike Srpske. Izravno će se također birati predsjednik i dva potpredsjednika Republike Srpske, te zastupnici u skupštinama deset županija Federacije BiH.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika