03.10.2010. / 12:40

Autor: Hina

Ahmadinedžad: 'Postoji još sto neodgovorenih pitanja o 11. rujnu'

"Još uvijek ima stotinu neodgovorenih pitanja i SAD mora odgovoriti na njih. Da su stvarno predstavili pouzdane dokumente mi bi im čak pomogli da uhite elemente koji stoje iza napada", istaknuo je

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u nedjelju da još uvijek ima "100 neodgovorenih pitanja" o terorističkim napadima 11. rujna 2001. na Sjedinjene Države, izvijestila je novinska agencija Fars.

"Ne možemo dopustiti da se incident 11. rujna koristi kao izgovor za napad na ovu regiju i prolijevanje krvi nevinih ljudi i stoga taj incident treba u potpunosti razjasniti", rekao je Ahmadinedžad.

Iranski predsjednik izazvao je opće zgražanje prisutnih tijekom govora održanog prošloga mjeseca u Općoj skupštini UN-a, u kojem je rekao da su "napad organizirali neki krugovi iz američke vlade".

"Još uvijek ima stotinu neodgovorenih pitanja i SAD mora odgovoriti na njih. Da su stvarno predstavili pouzdane dokumente mi bi im čak pomogli da uhite elemente koji stoje iza napada", istaknuo je.

Po njegovim riječima, SAD i Zapad nemaju pravo pretvoriti te napade u tabu temu.

Iranski predsjednik optužio je SAD i Zapad da su iskoristili napade 11. rujna kao izgovor za napad na drugu zemlju u svrhu "uzimanja njezine nafte i drugog nacionalnog bogatstva".

"SAD-u bi bilo najbolje da se ispriča narodu Afganistana, Iraka i Pakistana i napusti regiju", smatra Ahmadinedžad. "U suprotnom, narod u toj regiji sam će ih izbaciti", dodao je.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 03.10.10. 14:12

Čovjek je u pravu.To tvrde i mnogi stručnjaci i političari.


registracija
25/9/10

nekoime, 03.10.10. 14:21

Naravno Mahmude, 11-9. je posao odrađen iznutra, ali i ti si Mahmude dio istog tima. Nije nafta jer je ona odavno "vaša", već nešto drugo, i ti to znaš. "Mahmudi i Obame" tko vam što može, manipulirajte i dalje, čekam vašu slijedeću najkrvaviju predstavu jer nemam izbora.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika