03.10.2010. / 14:11

Autor: Hina

Bandić o zabrani prodaje sira i vrhnja na otvorenom i o sudbini Hrelića

Prema rješenju Sanitarne inspekcije, sir i vrhnje će se moći, prema pravilniku o higijeni hrane, prodavati u zatvorenim i rashlađenim vitrinama, na temperaturi između četiri i osam stupnjeva

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako će se sir i vrhnje i dalje prodavati na tržnicama, ali u rashlađenim vitrinama.

Na upit novinara sele li se kumice s placa s obzirom na odluku o zabrani prodaje sira i vrhnja na otvorenim štandovima od ponedjeljka, te što će one sada, Bandić je odgovorio da će se sir i vrhnje i dalje prodavati, ali u rashlađenim vitrinama na plus četiri Celzijeva stupnja. Prema tome, naći će se neko rješenje, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

"Budite bez brige. Budemo mi sačuvali naše kumice", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatska poljoprivredna komora zatražila je jučer da se preispita odluka o zabrani prodaje tradicionalnih mliječnih proizvoda na tržnicama na otvorenim štandovima koja će se primjenjivati od ponedjeljka. Komora ističe da Odluka EU komisije tradicionalne proizvode izdvaja iz standarda o hrani ukoliko nije dokazana opasnost po zdravlje.

Prema rješenju Sanitarne inspekcije, sir i vrhnje će se moći, prema pravilniku o higijeni hrane, prodavati u zatvorenim i rashlađenim vitrinama, na temperaturi između četiri i osam stupnjeva.

Novinari su danas na Bundeku gradonačelnika Bandića pitali i o zatvaranju Hrelića. Bandić je odgovorio kako će gradska uprava oko ugovora o Hreliću reći nešto idući tjedan, kad se vidi koja je sudbina na sudu predmeta koji Grad vodi protiv sadašnjeg vlasnika, odnosno korisnika prostora.

"Kada to okonča, onda ćemo vidjeti, ali u svakom slučaju nećemo Hrelić dovesti u pitanje. Neće se Hrelić seliti dok se ne nađe alternativna lokacija. Prema tome neka ljudi spavaju mirno", rekao je Bandić i dodao da je Hrelić postao đir Zagrepčana svake nedjelje i da to ne treba prekidati.

Mediji su na slučaj Hrelića podsjetili ovih dana, uoči 40. obljetnice postojanja. Novi list podsjeća da je Grad Zagreb tužio Upravu sajma jer je odbila potpisati novi ugovor o zakupu zemljišta, po kom bi najam bio znatno skuplji.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 03.10.10. 14:27

grad ubire novce od prodavača a za uzvrat ništa nije urađeno kao u normalnom svijetu zašto ne naprave prostoriju za prodaju lako pokvarljive robe


registracija
6/10/09

pfefer, 03.10.10. 14:29

tržnice u zg. nisu ništa bolje nego one na istoku (iran tajland kina indija to bi sve trebalo zatvoriti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika