03.10.2010. / 14:17

Autor: Hina

Strava u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli: Silovan 13-godišnji romski dječak

Prema pisanju nekih medija dvojica su maloljetnika na kraju višesatnog maltretiranja iglom i tušem na leđima nesretnog dječaka urezali riječ "Cigo", a maltretiranje nisu čuli drugi štićenici i dežurni djelatnik doma, jer su dječaci žrtvi prislonili jastuk na lice kako bi prigušili njegove krikove

Štićenik Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, trinaestogodišnji dječak romske narodnosti u noći sa 29. na 30. rujna silovan je u krugu ove ustanove, za što su osumnjičeni 13-godišnjak iz Pule i 15- godišnjak iz Zagreba, također štićenici Doma, izvijestila je istarska policija.

Po riječima Valtera Opašića iz Policijske uprave istarske policija je prijavu o ovom događaju zaprimila u četvrtak oko 14 sati te je kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom i djetetom utvrdila da su oni počinili kaznena djela nasilnog spolnog odnošaja te nanošenje tjelesne ozljede. Petnaestogodišnjak iz Zagreba je nakon kriminalističke obrade uz odgovarajuću prijavu prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Puli dok će protiv trinaestogodišnjaka policija odvjetništvu nadležnom za mladež proslijediti posebno izvješće.

Prema pisanju nekih medija dvojica su maloljetnika na kraju višesatnog maltretiranja iglom i tušem na leđima nesretnog dječaka urezali riječ "Cigo", a maltretiranje nisu čuli drugi štićenici i dežurni djelatnik doma, jer su dječaci žrtvi prislonili jastuk na lice kako bi prigušili njegove krikove.

Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli Blaženka Butorac danas je u izjavi za novinare kazala kako su nadležni Doma od saznanja o ovom događaju učinili sve da zaštite napadnutog dječaka. Dodala je kako je suspendiaala odgajatelja koji je te kobne noći bio dežuran do razrješenja cijele ove situacije.

"Željela bi da se bombastični naslovi u medijima ublaže, radi djece koja se ovdje nalaze", istaknula je Butorac koja je pozvala u Dom predstavnika udruge Roma, kako bi mu pojasnili o čemu se radi.

Po njenim riječima odgajanje ove djece iziskuje puno truda i rada a Domj još uvijek nema video nadzor. No, ravnateljica je istaknula kako se radi na tome već nekoliko mjeseci te kako je postavljen dio instrumenata. Stoga se nada kako će uskoro sustav za video nadzor biti postavljen, što će zasigurno povećati sigurnost djece u Domu.

U međuvremenu predsjednik istarske Udruge Roma Veli Huseini posjetio je Dom za odgoj te je kazao kako se nada da će protiv napadača biti određene odgovarajuće

sankcije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika